banner

Veel gestelde vragen

Welk formaat hebben de planten ?

De boomkweker belooft ons haagplanten met een formaat 80 tot 120 cm. De ervaring van vorige jaren leert ons dat ze meestal nog wat groter zijn en dat dit van soort tot soort verschilt. De taxusplantjes zijn 40 tot 60 cm hoog.
De aangeboden bomen hebben een stamomtrek van 8 à 10 cm op 1 m hoogte. De hoogte kan volgens de soort variëren van 2,5 tot 4 m. Er wordt een steunpaal van 2,5 m meegeleverd.
De aangeboden fruitbomen zijn halfstam.

Is men verplicht de pakketten te bestellen in de aangeboden samenstelling ? Kan men zelf bepaalde planten kiezen ?

Enkel de aangeboden pakketten kunnen besteld worden. Onze actie heeft een educatief en natuurbeschermend doel. We willen geen plantenhandel zijn en zeker geen concurrent van de tuincentra. Daarom kunnen enkel maar de aangeboden pakketten verkregen worden.

Worden de beukhaag aangeboden in de rode of de groene variant ?

Overeenstemmend met de doelstelling van de actie (streekeigen groen) leveren we steeds enkel de groene natuurlijke variant. De rode varianten zijn kweekvormen, die niet in de natuur voorkomen.

Kan er aan huis geleverd worden ? Kan er ook in volgend voorjaar besteld worden ?

Neen. Onze actie is een éénmalig aanbod (weliswaar jaarlijks herhaald). De planten dienen afgehaald op de bedelingsplaats in je gemeente op de bedelingdatum.