banner

Natuurpunt adopteert een wegberm

In de vuilbakMinaraadDe Milieuraad van Aartselaar nam een prachtig  initiatief. Om onze wegbermen wat netter te houden nodigt zij verenigingen uit om een jaar lang een berm te adopteren, dit houdt dus in “proper houden”. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.

Zulke oproep valt bij Natuurpunt niet in dovemansoren. Wij schreven prompt in op dit initiatief en adopteerden de Zinkvalberm, dit is de straat die tegenover het Cleydaelkasteel door de bossen slingert. Deze wordt ’s middags dikwijls gebruikt als picknickplaats door vertegenwoordigers. Spijtig genoeg belandt lang niet alle afval in de voorziene vuilnisbakken. En voor sluikstorters is deze straat ook niet immuun.

Natuurpunt adomteert een bermHet vijfde werkingsjaar startte in september 2013. We hebben onze actie uitgebreid tot de Cleydaellaan vanaf de Helststraat tot de grens met Hemiksem. De Zinkvalstraat werd in december 2010 autovrij gemaakt en zal hopelijk voortaan minder te lijden hebben van sluikstort.

Afspraak: Kijk voor juiste data in onze agenda. Kom zeker een handje toesteken! Wij zorgen voor fluovestjes en vuilniszakken. Maar ook voor een gratis drankje voor alle medewerkers. Stevig schoeisel of laarzen aan te raden. Kom zeker helpen. Je houdt mee je gemeente schoon en steunt je vereniging!

Meer info: Coördinator zwervuil Milieuraad: Jeroen Peeters

 

Andere verenigingen die een berm adopteerden:

zwerfvuilactie