banner

Natuurleerpad in het Solhof

natuurleerpad SolhofEducatieve borden in het Solhof

Op 17 september 2010 werden in het Solhof nieuwe educatieve borden geplaatst. De 16 jaar oude borden waren dringend aan vervanging toe. De gemeente ging in op ons voorstel om nieuwe borden, ontworpen door Natuurpunt Aartselaar te bekostigen en te plaatsen. Ook wenste de gemeente de infoborden aan bepaalde monumenten te vernieuwen. De Heemkundige Kring en Natuurpunt leverden ieder op hun terrein hun inbreng. We vonden tekenares Judith Maerivoet bereid de natuurborden op te smukken met pentekeningen, die zowel esthetisch als informatief zijn. De Cultuurdienst van de gemeente coördineerde de bestellingen en vandaag plaatste de Technische Dienst de borden.

Het leerpad bestaat uit 10 infoborden die telkens een ander aspect van de natuur belichten. Voor kinderen staat er een kleine doe-opdracht bij.

Wandelbrochure

Enkele jaren geleden werd een wandelbrochure door het toenmalige VMPA-Aartselaar (nu Natuurpunt Aartselaar) samengesteld. Deze is verkrijgbaar op het gemeentehuis en in de bibliotheek.

Download de wandelbrochure. Tip: formaat is A5. Druk af op A4-papier. Zet drukinstellingen van je pdf-reader op "boekje afdrukken".