banner

Help! Het Solhof wordt verkwanseld

Wij maken ons zorgen om het Solhof.

Aartselaar bouwt een nieuw zwembad. Daarom moet de speeltuin wijken en wordt de parking uitgebreid. Geen nood, de akker naast het sportcentrum kan geïncorporeerd worden via een RUP. Daar kan dan een nieuwe (natuur)speeltuin, een hondenwei én een overstromingsgebied komen. Daar kan toch niemand tegen zijn? Wij in elk geval niet.

Maar de gemeente heeft een probleem: die grond voor de sportcentrumuitbreiding is privé. Zij ziet een oplossing in een grondenruil van deze akker tegen een deel van het Solhof.

Voor Natuurpunt is het Solhof één der groene longen van Aartselaar. Uit bezorgdheid zonden we deze brief aan het gemeentebestuur op 4 juni 2019.

We kregen pas op 2 december dit officieel antwoord. Dit is spijtig, want sommige feitelijkheden hadden in juni reeds rechtgezet kunnen worden, indien onze brief onmiddellijk aan de bevoegde dienst overhandigd was. Ook betreuren we dat er verwijzingen worden gemaakt naar sociale media, een communicatievorm waar wij niet voor kozen.

Uiteraard blijft Natuurpunt gekant tegen de grondenruil en betreuren we te moeten vaststellen dat elke opeenvolgende coalitie wel een reden heeft om het Solhof te verkleinen.

Lees ook dit artikel uit het blad van de Heemkundige Kring: Sollen met het Solhof