banner

Paddenoverzet Groenenhoek 2006

De treklustige padden en hun vrienden de kikkers en salamanders konden ook in 2006 rekenen op onze steun om veilig hun zomerpoelen te bereiken. We deden via een mailing bij de Aartselaarse Natuurpuntleden en via het gemeentelijk infoblad een oproep om mee te komen helpen rapen in de maanden februari en maart.

Er werd fantastisch op deze oproep gereageerd. Een twintigtal amfibieënvrienden togen op vooral regenachtige avonden met zachtere temperaturen op pad.

De resultaten van de raapacties zijn echt wel prachtig te noemen: 566 padden, 51 salamanders (24 kleine watersalamanders en 27 alpenwatersalamanders) en 5 kikkers werden in de Groenenhoek veilig overgezet. Spijtig genoeg vonden we ook 33 dode padden en 19 dode salamanders.

Kleinere aantallen, nl. 10 padden en 2 salamanders kregen een veilige overtocht in de Zinkvalstraat en op het Swaeneleike. Hier werden ook 2 dode padden gevonden.

De resultaten van deze actie werden doorgestuurd aan de amfibieënwerkgroep van Natuurpunt, HYLA en geven ons de bevestiging dat ook in 2007 een paddenactie nuttig zal zijn.

Met dank aan alle medewerkers!

Terug naar Padden