Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
4 oktober 2017
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

 • Week van het bos: wandeling rond "beweging"
 • Wandeling in het Heidebos te Moerbeke
 • Behaag .. natuurlijk
 • Natuurkalender 2018
 • De milieuraad heeft een nieuwe website
 • Komende activiteiten

Za 8 okt: Wandeling rond "beweging"

Week van het Bos in het Cleydaelhof

"De natuur beweegt ons allemaal"
Dit is het thema van de "Week van het Bos 2017".

 • Wie beweegt in het bos?
 • Wat beweegt in het bos?
 • Hoe beweeg je je in een bos?
 • Kan je je wel bewegen in een bos?
 • Beweegt het bos misschien zelf?
 • Wat brengt een verblijf in het bos te weeg?

Op deze en nog veel meer vragen willen wij, samen met jullie, antwoorden vinden...
Afspraak om 10 uur op de parking aan het begin van de Zinkvalstraat (tegenover ingang kasteel Cleydael). We starten daar met onze zoektocht naar "beweging". Iedereen op post !!! Tot ongeveer 12 u.
Aangepaste kledij (kijk naar het weerbericht) en schoeisel zijn aan te bevelen.

Info: Ronny Verelst

Za 21 okt: Wandeling in het Heidebos te Moerbeke

Heidebos

Het Heidebos is sinds 1996 een erkend natuurgebied in het noorden van Oost-Vlaanderen, tussen Moerbeke en Wachtebeke. In 2001 werd het erkend als Europees Habitatrichtlijngebied wat zorgt voor een strenge wettelijke bescherming.
O.l.v. lokale Natuurpuntgids Gert De Cheyne gaan we kennis maken met dit gebied, gelegen op een zandrug met een unieke afwisseling van naald- en loofbos, struwelen, akkers, heide en droge graslanden.

Vertrek op de parking van CC 't Aambeeld, della Faillelaan Aartselaar om 13 u vanwaar we zo mogelijk kostendelend samen rijden regelen aan 0,07 euro p.p./km (afstand enkel ca. 48 km). Terug omstreeks 17u.

Je kan ook rechtstreeks naar Moerbeke rijden waar we je dan verwachten om 14 u op parking 1 (N51°10'41.3 E3°54'54.9) gelegen in Keizershoek. Dit is in de Wachtebeekse Steenweg rechtsaf ter hoogte van de Fortstraat.

De wandeling zal ongeveer twee uur duren. Schoeisel volgens de weersomstandigheden.
Meer info: Jan Eulaers, 0495/52 77 31

Behaag Natuurlijk

Ook dit jaar neemt Aartselaar deel aan de Natuurpuntactie "Behaag .. natuurlijk".

Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.

Tot en met 27 oktober 2017 kan je je steentje voor de natuur bijdragen door tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten te kopen. De afhaling doe je op zaterdag 25 november tussen 10:30 en 12:30 uur in het Technisch Centrum, Oudestraat 8.

In ons aanbod besteden we speciaal aandacht aan streekeigen groen voor kleinere tuinen. De prijzen van de pakketten liggen door de massale samenaankoop lager dan de kleinhandelsprijs.

Dit jaar bieden we weer bijenhotelletjes aan. Het gaat immers niet goed met onze wilde bijen, die zo belangrijk zijn voor de bevruchting van onze bloemen en dus ook voor de productie van ons fruit.

Je kan online bestellen. Alle info op onze website

Natuur.kalender 2018

HeaderOnze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!
Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt Fotowedstrijd 2016.

Uitzicht: 12 bladen. Open gevouwen staat bovenaan telkens een foto, de onderzijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 20 cm x 30 cm, in open formaat is het 40 cm x 30 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.
Te bestellen bij Natuurpunt Aartselaar door storting op rekening BE07 5230 8080 0166. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar

De milieuraad heeft een nieuwe website

De Aartselaarse milieuadviesraad heeft een nieuwe website. Hier vind je allerlei milieunieuwtjes. Maar ook agenda, verslagen en adviezen van de raad tref je hier aan.

www.mina-aartselaar.info

Een biezonder luik gaat over zonnepanelen te Aartselaar. Je krijgt een overzicht van de aanwezige zonnepanelen in onze gemeente en hun gemiddelde opbrengst. Heb je zonnepanelen en wil je graag je opbrengst vergelijken met die van je buren? Registreer je en vul maandelijks de opbrengst in van je zonnepanelen. De milieuraad zorgt voor enkele mooie rapporten met een duidelijk overzicht.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

 • wo 15 nov: Vogelkastjes maken (kinderen)
 • za 25 nov: Bedelingsdag Behaag Natuurlijk 2017
 • zo 26 nov: "Adopteer een berm" - zwerfvuilopruimactie
 • za 2 dec: Lichtjestocht voor jong en minder jong
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.