Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
28 augustus 2017
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Vleermuizenwandeling in Cleydael
  • (Gezins)fietstocht langs 13 natuurgebieden
  • Behaag .. natuurlijk
  • Komende activiteiten

Vr 1 sep: Vleermuizenwandeling in Cleydael

Vale vleermuis

Iedereen kent de verhalen van Graaf Dracula ...
Vleermuizen worden in onze contreien immers al eeuwen afgeschilderd als ongeluksbrengers, bloeddorstige monsters, schrikaanjagende wezens, ...
De werkelijkheid is echter anders ... Het leven van een vleermuis is allesbehalve makkelijk maar wel heel boeiend. Moeder Natuur gaf deze diertjes hulpmiddelen mee die wij, als mensen, graag nagebootst en gebruikt hebben ...
Hoe ziet een dag van een vleermuis eruit?
Welke vleermuizen vind je bij ons?
Hoe vindt een vleermuis de weg in het donker?
Vliegen vleermuizen in je haar?
Er zit een vleermuis op mijn zolder. Wat nu?
Op deze en nog veel meer vragen wordt vanavond een antwoord gegeven

We trekken naar de Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar om het leven van deze boeiende dieren mee te maken. Na een presentatie in het Clubhuis van de Golf gaan we op het domein met een batdetector op zoek naar deze interessante nachtdieren...
Afspraak 20u30 op de parking van Cleydael Golf: inrit langs kasteelpoort in de Cleydaellaan. Einde omstreeks 22u30
Wil je erbij zijn? Schrijf dan in door voor 30 augustus te mailen of te bellen naar Ronny Verelst, 0475/58 55 70

Zo 3 september: (Gezins)fietstocht langs 13 natuurgebieden

In september loopt het fietsseizoen stilaan op zijn einde en komt het wandelseizoen er aan: een ideaal moment om al fietsend kennis te maken met 13 natuurgebieden rond Aartselaar die je dan later al wandelend eens kan verkennen.
We rijden op een rustig tempo en langs vooral autovrije of verkeersluwe paden, ongeveer de afstand van een marathon. Bij ieder van de 13 natuurgebiedjes krijg je een woordje uitleg, maar het is niet de bedoeling om er deze dag in te gaan wandelen. Sommige gebieden zullen je niet onbekend zijn, maar ongetwijfeld zal je ook enkele nieuwe pareltjes ontdekken.
's Middags eten we de meegebrachte picknick in Natuur.huis De Paardenstal in Hellegat, Niel. Drank is daar ter plaatse te koop.
In de loop van de namiddag is er nog een tweede stop voorzien om onze dorst te lessen.
Na afloop krijgen alle deelnemers een foldertje met de belangrijkste gegevens over de bezochte natuurgebieden. Handig voor je latere bezoek.

We vertrekken om 10u30 op de parking van CC 't Aambeeld in Aartselaar, waar we rond 17 u ook terug aankomen. Vergeet je picknick niet!
Inschrijven hoeft niet, maar heb je nog vragen: Jan Eulaers of 0495/52 77 31

Behaag Natuurlijk

Ook dit jaar neemt Aartselaar deel aan de Natuurpuntactie "Behaag .. natuurlijk".

Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.

Tot en met 27 oktober 2017 kunt u uw steentje voor de natuur bijdragen door tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten te kopen.

In ons aanbod besteden we speciaal aandacht aan streekeigen groen voor kleinere tuinen. De prijzen van de pakketten liggen door de massale samenaankoop lager dan de kleinhandelsprijs.

Dit jaar bieden weer bijenhotelletjes aan. Het gaat immers niet goed met onze wilde bijen, die zo belangrijk zijn voor de bevruchting van onze bloemen en dus ook voor de productie van ons fruit.

Alle info op onze website

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • wo 20 sep: Wie vindt Fladderak, onze vermiste vleermuis?
  • za 23 sep: Daguitstap naar de Visbeekvallei
  • zo 24 sep: "Adopteer een berm": Zwerfvuil Opruimactie
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.