Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
18 juli 2017
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • De Reukens: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB
  • Wandelen tussen Veer & Vliet
  • Steun Buitengewoon Grondig met je stem
  • Komende activiteiten

Zo 6 aug: De Reukens: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB

Vlinderwandeling 2016 - Luk Smets

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een vlinderweekend. Bedoeling is de vlinders in je tuin te tellen. Ook in 2016 wordt er weer geteld. Zie de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be.

Maar wij gaan vandaag ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.

Afspraak om 14u aan het Reukenspad (Langlaarsteenweg). Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. Einde omstreeks 16u.
Gids en info: Gert Verschueren, tel. 03 887 10 28.

Wandeling van het jaar 2017

Vorig jaar won Natuurpunt Hobokense Polder de titel "Wandeling van het Jaar" van de provincie Antwerpen. Dit jaar kan je Natuurpunt Rupelstreek steunen met je stem.

Header

Schelde, Rupel, Vliet of Wullebeek: water is alomtegenwoordig in Schelle. Ook de Benedenvliet levert heel wat fraaie plaatjes op. Naast natuur passeer je heel wat erfgoed op deze wandellus: van de Laarkapel over oude steenbakkerijen tot de imposante Sint-Bernardusabdij van Hemiksem.

De wandelbrochure en de wandelkaart vind je via provincie Antwerpen en je kan er ook stemmen op je favoriete wandeling!

Steun dit project met je stem

HeaderEvoto (instelling van Eternit nv) zorgt ervoor dat u uw stem kan uitbrengen voor projecten van verenigingen die elke dag vechten voor een betere en duurzamere wereld.

Vzw Buiten Gewoon Grondig zet zich in voor een duurzame toekomst voor mens, dier en natuur. Hun project 'Bijenvoedselbos-weide' bestaat uit een terrein van 6000m2 dat omgetoverd zal worden tot een grote bijenbiotoop, waar alles in het teken staat van het nuttige beestje.

Elke stem brengt een euro op voor het project. Steun jij ook?

Ga naar deze website.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • vr 1 sept: Vleermuizenwandeling INSCHRIJVEN
  • Zo 3 sept: (Gezins)fietstocht langs 13 natuurgebieden
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.