Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
7 maart 2017
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Nieuwe voorzitter
  • Zondag 12 maart: Op stap in de Hobokense Polder
  • Zaterdag 19 maart: Natuurwerkdag: opschonen mantelzoom in de Reukens
  • Zaterdag 25 maart: Cursus: Giftige planten
  • Wandelgids "Ontdek de natuur langs de Schelde, Rupel en Nete"
  • Komende activiteiten

Nieuwe voorzitter

 

Na 25 jaar inzet, eerst bij VMPA, dan bij Natuurpunt Aartselaar, heeft Johan Herreman om persoonlijke redenen ontslag genomen als voorzitter en bestuurslid. Wij wensen Johan veel succes en voldoening in zijn toekomstige activiteiten en engagementen.

Met de steun van het volledige bestuur heeft Hilde Janssens op onze laatste bestuursvergadering het voorzitterschap aanvaard. Wij danken Hilde hiervoor en zijn overtuigd dat ze met veel enthousiasme Natuurpunt Aartselaar zal leiden en het gedachtengoed van onze vereniging verder zal uitdragen. 

Toi-toi-toi Hilde!

Zondag 12 maart: Op stap in de Hobokense Polder

Vandaag bezoeken we één van de mooiste natuurgebieden in de Antwerpse zuidrand. Met bijzonder veel passie zet een groep natuurliefhebbers zich in voor dit gebied. Een gebied dat reeds een bewogen geschiedenis kende, maar sinds vorig jaar kan pronken met de eretitel: "Wandeling van het Jaar 2016", de mooiste wandeling in de provincie.

Afspraak om 14 u op de parking op de Schroeilaan (nabij station Hoboken- Polder) te Hoboken.
Meebrengen: waterdichte stapschoenen (laarzen na regenweer), verrekijker.

Na de wandeling gaan we met de liefhebbers warm avondmalen in de taverne van Extra Time te Hoboken. Wil u daaraan deelnemen, gelieve dan nu reeds een voorschot van 10 euro p/p te storten op rekening BE07 5230 8080 0166 van Natuurpunt Aartselaar met als mededeling: "Voorschot Etentje Hoboken". Er kan ter plaatse uit een aantal gerechten gekozen worden. Het restant wordt ter plekke betaald.

Meer info bij Luk en Ria Smets-Thys, 0477 66 94 32

Zondag 19 maart: Natuurwerkdag: opschonen mantelzoom in de Reukens

De werkgroep Natuurpunt-VELT gaat opnieuw wat natuurwerken verrichten in de Reukens. In oktober zijn we gestart met het verwijderen van wilgenopslag in de mantelzoom tegenover de boomgaard. Daar waren we een eind mee opgeschoten, maar er is nog genoeg werk zodat iedereen, jong of oud, een handje kan toesteken!

Afspraak om 9u30 aan de picknicktafel langs het Reukenspad. Einde voorzien om 12u30. Breng zeker werkhandschoenen mee en mogelijk ook een kleine boom- of handzaag, een bijltje of kapmes en een snoei- of takkenschaar. Wie overweg kan met een lichte (benzine)kettingzaag én de vereiste veiligheidsuitrusting hiervoor heeft, mag deze ook meebrengen.
Info: Jan Eulaers 0495/52 77 31 of Luk Smets 0477/66 94 32

Zaterdag 25 maart: Cursus Giftige planten

Steeds meer worden mensen er toe aangezet om de natuur in te trekken en daar de planten te verzamelen voor hun maaltijden... Is dit zonder gevaar? Kan ik mijn kind (kleinkind) zonder problemen alleen in mijn tuin laten spelen? Welke planten zet ik liever niet in mijn woonkamer? Zijn al onze groenten gezond of blijf ik toch liever af van bepaalde delen van deze groenten? Ik heb een hond (kat). Welke planten ban ik liefst uit mijn tuin? Welke risico's zijn er wanneer ik toch een giftige plant opeet? Wat moet ik doen bij een ongelukje met een giftige plant?

Op deze en nog meer vragen tracht Natuurpunt Aartselaar een antwoord of goede raad te geven.

Inschrijven door storting van 6 euro op rekening BE07 5230 8080 0166 van Natuurpunt Aartselaar.
Afspraak om 10 uur in Zaal Leonaar (vroeger Jeugdhuis Kubus), Sportcentrum Aartselaar. Einde 12 u.
Lesgever en info: Ronny Verelst.

Natuurpunt helpt Blokkendoos vergroenen

Basisschool De Blokkendoos wil de leefomgeving van de kinderen vergroenen. We steunden hen reeds met een bijenhotel. Vorige maand bouwden we met een klas een wilgentunnel over het blotevoetenpad. De kinderen en de leerkrachten hadden reeds twee wilgenhutten gebouwd.

Vandaag knutselden we met 2 vijfde klassen enkele dierenverblijven om in de schooltuin op te hangen: vogelkastjes voor pimpel- en koolmees en voor roodborstje, vlinderhuisjes en insectenhotels.

Wandelgids "Ontdek de natuur langs de Schelde, Rupel en Nete"

wandelgids

 

Nog steeds voorradig!

Ook tijdens dit nieuwe jaar is een wandeling in een natuurgebied een aanrader. In deze wandelgids worden 10 natuurwandelingen beschreven langs de Rupel of de Schelde.

Formaat A5, 48 blzn, volledig vierkleurendruk.

De Wandelgids kost 2 euro. Bestellingen in Aartselaar worden gratis bezorgd door vrijwilligers van Natuurpunt. Woon je iets verder, dan wordt de Wandelgids verzonden via de post en worden 2,30 euro verzendingskosten aangerekend.

Storting op rekening BE07 5230 8080 0166 van Natuurpunt Aartselaar.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.