Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
28 november 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Een nieuwe boswachter in Aartselaar!
  • Winterwandeling in het Cleydaelhof: Wat de natuur met jou doet
  • "ADOPTEER EEN BERM" - Zwerfvuil Opruimactie
  • Op naar de 400 !
  • Natuur.kalender 2017

Wo 30 november: Een nieuwe boswachter in Aartselaar!

Bijna volgeboekt

In het Solhof hebben wij een nieuwe boswachter! Zijn naam is Isidoor. Helaas is hij vergeten wat de professor hem leerde over de natuur.

Hij wil de egel, de vleermuizen, de vogels en de andere dieren helpen om de koude winter door te komen maar in zijn dik boek vindt hij niet de juiste handleiding... Hij heeft hierbij onze hulp nodig!

Ben jij een echte dierenvriend tussen 4 en 9 jaar en wil je mee voor de dieren zorgen? Kom dan samen met je oma of opa, je mama of papa om 14 uur naar de ingang van het Solhofpark, Solhofdreef in Aartselaar. Einde rond 16 uur.

Deelnemen kost 1 euro per persoon, stuk fruit inbegrepen.

Inschrijven bij Hilde Janssens 03/887 36 45

Zo 4 december: Winterwandeling in het Cleydaelhof:
Wat de natuur met jou doet

In de winter een moment van bezinning inbouwen kan nooit kwaad. Voeg daarbij nog een stevige wandeling in het Cleydaelhof waaraan we ons kunnen opwarmen en je hebt de ingrediënten voor 2 uren van leuke ontspanning.
Het Cleydaelhof is ca 30 ha groot en in eigendom van de overheid (ANB). Je kan er zowel de oude beheersvorm, die meer gericht was op productie van hout, als de meer moderne aanpak via een bosbeheersplan, zien. Bedoeling vandaag is om je het wandelen zelf te laten beleven als een manier om te ontspannen en bewust te genieten van wat je ziet, voelt en ruikt. We doen dit d.m.v. enkele eenvoudige ontspannings- en bewustmakingsoefeningen waarvoor geen speciale kennis vereist is. Er wordt enkel van je gevraagd dat je je een beetje openstelt voor deze alternatieve manier van natuur beleven.

Afspraak: parking Cleydaelhof in de Zinkvalstraat tegenover het kasteel Cleydael om 10 uur. Einde 12 uur.
Inschrijven is verplicht bij Johan Herreman of 03/887 27 98 (max 12 personen). Mocht deze manier van natuur beleven geapprecieerd worden, dan kunnen later nog bijkomende tochten voorzien worden.
Voor het comfort van iedereen beperken we de groep tot maximum 12 personen. Indien het maximum wordt bereikt kan je dit zien op onze website.
Meebrengen: wandelschoenen of laarzen bij nat weer. Het terrein is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Za 10 december: "ADOPTEER EEN BERM" - Zwerfvuil Opruimactie

Wie dacht dat, na 6 jaar zwerfvuilactie, de toestand langs de Aartselaarse wegen en bermen drastisch verbeterd zou zijn, komt - spijtig genoeg - bedrogen uit. Nog steeds vinden wij de meest uiteenlopende zaken langs de bermen van onze gemeente. Daarom wordt met goede moed verder getimmerd aan deze, blijkbaar, lange weg...
Natuurpunt Aartselaar zal de berm langs de Cleydaellaan en de Zinkval weer trachten vrij te maken van alle zwerfvuil. Wie mee wil komen helpen, is meer dan welkom !!!

Afspraak om 10 uur op de parking aan Zinkval. Werkhandschoenen en stevig schoeisel zijn aan te raden. Meer info bij Ronny Verelst - 0475/58 55 70

Op naar de 400 !

Natuurpunt Aartselaar telt momenteel 396 gezinnen als lid. De kaap van de 400 komt in zicht! We zijn zeer fier op onze prestatie. Van de 173 afdelingen staat Aartselaar op de 8e plaats in de densiteitsranking (= aantal leden / aantal brievenbussen in de gemeente).

Voor het 400e lid en voor de aanbrenger van dit lid voorzien we een vogelhuisje als cadeau.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op onderstaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Wil je een lidmaatschap als nieuwjaarspresentje geven? Neem even contact met ons. We bezorgen je een welkomstpakket dat je als cadeau kan afgeven.

Natuur.kalender 2017

Onze nieuwste kalender is nog steeds verkrijgbaar!

Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt & Argus Fotowedstrijd 2015.

Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem.
Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,5 cm, in open formaat is het 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen bij Natuurpunt Aartselaar: door storting op rekening BE07 5230 8080 0166. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar.

Met de aankoop steun je Natuurpuntprojecten in je buurt.

Een cadeautip voor familie en vrienden.

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.