Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
15 oktober 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Inhuldiging van voetweg 'de Koekoekschenweg'
  • Behaag .. Natuurlijk 2016
  • Natuurwerkdag: Opschonen mantelzoom in de Reukens
  • Vogels spotten op het Noordelijk Eiland
  • Natuur.kalender 2017
  • Op naar de 100.000 !
  • Komende activiteiten

Zondag 16 okt: Inhuldiging van voetweg 'de Koekoekschenweg'

Het gemeentebestuur huldigt de heraangelegde voetweg 27, beter gekend als de Koekoekschenweg, feestelijk in op de Dag van de Trage Weg op zondag 16 oktober van 16 tot 17 uur. De voetweg verbindt de Koekoekstraat met de Pierstraat.

Na een korte toespraak door burgemeester Sophie De Wit en gedeputeerde Rik Röttger in de August de Boecklaan, wordt de voetweg ingewandeld onder begeleiding van gelegenheidsfanfare Les Odettes.

Daarna wordt u een drankje aangeboden in de August De Boecklaan. De August De Boecklaan is een nieuw op de voetweg 27 uitkomend doodlopend straatje, halverwege de Peter Benoitlaan, waar momenteel een verkaveling wordt gebouwd. Ter gelegenheid van deze activiteit zal het deel van de August De Boecklaan dat evenwijdig loopt met de Peter Benoitlaan verkeersvrij zijn.

Plaats van afspraak: August De Boeckstraat (bereikbaar via de Peter Benoitlaan)

Behaag .. Natuurlijk 2016

De Actie Behaag..Natuurlijk kent zijn 23e editie. Ook dit jaar doet Aartselaar mee. Traditioneel worden er haagpakketten, klimplanten en bomen aangeboden.

Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.
Tot en met 21 oktober 2016 kunt u uw steentje voor de natuur bijdragen door tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten te kopen. Met de opbrengst van deze actie van Natuurpunt worden waardevolle natuurgebieden in uw buurt aangekocht.

In ons aanbod besteden we speciaal aandacht aan streekeigen groen voor kleinere tuinen. De prijzen van de pakketten liggen door de massale samenaankoop lager dan de kleinhandelsprijs. Want reeds 30 gemeenten nemen deel aan deze actie. Het plantmateriaal is ook van zeer degelijke kwaliteit.

Bestellen

In het gemeentelijk infoblad van september vind je info over onze behaagactie. Op de website van de gemeente Aartselaar vind je alle details.

Veel info vind je ook op onze speciale website www.natuurpunt.be/behaag en in deze brochure (pdf - 2 Mb).

behaag natuurlijk

Za 22 okt: Natuurwerkdag: Opschonen mantelzoom in de Reukens

De werkgroep Natuurpunt-VELT gaat opnieuw wat natuurwerken verrichten in de Reukens.
Dit maal gaan we de mantelzoom tegenover de boomgaard ontdoen van de wilgenopslag. Indien nodig zullen we ook de knotwilgen die we vorig jaar december geknot hebben opschonen door eventuele wilde scheuten op de stammen te verwijderen.
Er zijn dus genoeg taken zodat iedereen, jong of oud, een handje kan toesteken!
ANB-boswachter Wouter Huygens komt ons de nodige deskundige uitleg geven.

zaterdag 22 oktober, 9.30 u tot 12.30 u
Afspraak aan de picknicktafel langs het Reukenspad (tussen Langlaarsteenweg 87 en 89).
Breng zeker werkhandschoenen mee en mogelijk ook een kleine boom- of handzaag, een bijltje of kapmes en een snoei- of takkenschaar. Wie overweg kan met een lichte (benzine)kettingzaag en de vereiste veiligheidsuitrusting hiervoor heeft, mag deze ook meebrengen.
Info: Jan Eulaers 0495/52 77 31 of Luk Smets 0477/66 94 32

Za 5 nov: Vogels spotten op het Noordelijk Eiland

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep Rupel maken elke eerste zaterdagmorgen van de maand een vogelkijkwandeling rond het Noordelijk Eiland. Daar bruist het van het vogelleven en is er altijd wat te zien.
Wij sluiten met Natuurpunt Aartselaar graag aan op dit prachtig maandelijks initiatief van Natuurpunt Rupelstreek. Zin om mee te gaan?

Afspraak om 8u50 op parking Tolhuis (Rupeldijk), einde Tolhuisstraat Schelle, we nemen de veerboot van 9u en de veerboot terug om 12 u.

Natuur.kalender 2017

Onze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!

Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt & Argus Fotowedstrijd 2015.

Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem.
Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,5 cm, in open formaat is het 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen bij:
- Natuurpunt Aartselaar: door storting op rekening BE07 5230 8080 0166. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar

Met de aankoop steunt u Natuurpuntprojecten in uw buurt.

Op naar de 100.000 !

Het streefdoel van Natuurpunt blijft de kaap van 100.000 leden te halen in 2016. Om die 100.000 te halen, moedigt Natuurpunt de lokale afdelingen aan om leden te werven voor Natuurpunt, met een stevige financiële stimulans voor de plaatselijke natuurwerking.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Wie nu lid wordt, is dat meteen voor heel 2017!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • zo 27 nov: Natuurwandeling in het Haachts Broek
  • wo 30 nov: Een nieuwe boswachter in Aartselaar! (kinderen)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.