Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
13 september 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

 • Joeri Cortens: Toen de dieren nog spraken...
 • Bang van een spin?
 • "Adopteer een berm": Zwerfvuil Opruimactie
 • Een cobra in Waarloos. Wandeling langs de Wouwendonkse loop
 • Behaag .. Natuurlijk 2016
 • Natuur.kalender 2017
 • Op naar de 100.000 !
 • Komende activiteiten

Zaterdag 8 okt: Joeri Cortens: Toen de dieren nog spraken...

Joeri Cortens

Natuur-educatieve comedy voorstelling over communicatie tussen mensen, dieren, planten... in geuren en kleuren... en wat er zoal kan mislopen. Apen apen apen na? Gaan spinnen op het web? Twitteren (blauwe) vogeltjes zelf wel eens? En vooral... wat bakken we er zelf van? Zijn we beland in een communicatie-revolutie of verstaan we elkaar steeds minder?

Natuurpunt Aartselaar bestaat 25 jaar! Dat willen we vieren! In je ticketprijs is een feestelijke drank en hapje inbegrepen!

Start om 20u. Locatie: Grasveld achter kasteel in park Solhof.

Prijs (€ 8) incl. feestelijk drankje en hapje. Max. 50 toeschouwers. Voor iedere toeschouwer wordt een fleece-dekentje voorzien.

Kaartenverkoop via het Cultureel Centrum van Aartselaar, tel. 03 877 28 75

Wo 21 sep: Bang van een spin?

Wespspin - Jan Verschooten

kidsWie is nog nooit geschrokken van een grote dikke spin? Wij zeker wel hoor! Grrrrrrrrr...
MAAR:

 • Wie heeft al eens een spinnetje van heel dichtbij bekeken?
 • Wie is enorm dapper en heeft al eens een spin durven vastnemen?
 • Wie heeft al eens spinnensoep geproefd?
 • Wie wil een snoezelige spin knutselen?

We nodigen alle kinderen vanaf 4 jaar samen met hun grootouders/ouders uit. We gaan heel wat over die prachtige beestjes vertellen. Zeker weten dat na deze middag iedereen met andere ogen naar deze diertjes gaat kijken!
Kinderen mogen die dag een spin meebrengen!

14 tot 16 uur.
Afspraak in het Sportcentrum van Aartselaar, Kleistraat 204. Deelnameprijs voor Natuurpuntleden en kinderen 2 euro, voor niet-leden 3 euro. Graag betalen op rekening van Natuurpunt Aartselaar: BE07 5230 8080 0166
Inschrijven bij Hilde Janssens, 03/887 36 45

Za 24 sep: "Adopteer een berm": Zwerfvuil Opruimactie

In de vuilbakAl enkele jaren ruimen we zwerfvuil in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan vanaf de lichten aan Helst/Groenenhoek tot aan de grens met Hemiksem. Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt zo immers mee je gemeente schoon! Wij zorgen voor vuilzakken, grijpstokken en fluo-veiligheidsvestjes.
En we trakteren je op het einde met een hartversterkertje!

Afspraak om 10 u op de parking in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael), Aartselaar
Werkhandschoenen en stevig schoeisel zijn aan te raden. Einde omstreeks 11.30 u

Info bij Ronny Verelst, 0475/58.55.70

Zo 25 sep: Een cobra in Waarloos
Wandeling langs de Wouwendonkse loop

Inderdaad, er is een cobra in Waarloos. Geen dier, maar de Wouwendonkse loop die na een aantal aanpassingswerken duidelijk de vorm van een cobra heeft.
Natuurpunt heeft aangrenzende percelen in eigendom en samen met de provincie Antwerpen zal men daar een mooi natuurgebied creëren, maar tevens het benutten als waterbuffering om de aanliggende woonzones eindelijk van wateroverlast te vrijwaren

We vertrekken op de parking van het Cultureel Centrum, della Faillelaan te Aartselaar om 13u30. Afspraak ook mogelijk om 14 u aan de kerk van Waarloos. We wandelen door de spoorwegberm en omgeving. Na 6 à 7 km stappen, zijn we ca. 2,5 u later terug aan het vertrekpunt. Laarzen zijn niet nodig.

Dirk Costrop van Natuurpunt Oude Spoorweg is onze gids. Hij zal vooral toelichting geven over het beheer van de oude spoorwegberm, over de waterretentiewerken in verschillende vormen (uitgevoerd en het gepland) en hoe de spoorwegberm evolueerde tot het natuurgebied dat het thans is.
Deelname is gratis.
Voor meer informatie en bij mogelijke vervoerproblemen kan je terecht bij Jan Eulaers, 0495/52 77 31

Behaag .. Natuurlijk 2016

De Actie Behaag..Natuurlijk kent zijn 23e editie. Ook dit jaar doet Aartselaar mee. Traditioneel worden er haagpakketten, klimplanten en bomen aangeboden.

Bestel nu streekeigen hagen, bomen en klimplanten tegen een voordelige prijs. Goed voor uw portemonnee, uw tuin en de natuur in het algemeen.
Tot en met 21 oktober 2016 kunt u uw steentje voor de natuur bijdragen door tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten te kopen. Met de opbrengst van deze actie van Natuurpunt worden waardevolle natuurgebieden in uw buurt aangekocht.

In ons aanbod besteden we speciaal aandacht aan streekeigen groen voor kleinere tuinen. De prijzen van de pakketten liggen door de massale samenaankoop lager dan de kleinhandelsprijs. Want reeds 30 gemeenten nemen deel aan deze actie. Het plantmateriaal is ook van zeer degelijke kwaliteit.

Bestellen

In het gemeentelijk infoblad van september vind je info over onze behaagactie. Op de website van de gemeente Aartselaar vind je alle details.

Veel info vind je ook op onze speciale website www.natuurpunt.be/behaag en in deze brochure (pdf - 2 Mb).

behaag natuurlijk

Natuur.kalender 2017

Onze nieuwste kalender is nu verkrijgbaar!

Laat je elke maand verrassen door de allermooiste natuurbeelden. De beelden zijn gemaakt door de finalisten van de Natuurpunt & Argus Fotowedstrijd 2015.

Uitzicht: 12 recto-verso bladen. Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem.
Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,5 cm, in open formaat is het 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen bij:
- Natuurpunt Aartselaar: door storting op rekening BE07 5230 8080 0166. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar

Met de aankoop steunt u Natuurpuntprojecten in uw buurt.

Op naar de 100.000 !

Het streefdoel van Natuurpunt blijft de kaap van 100.000 leden te halen in 2016. Om die 100.000 te halen, moedigt Natuurpunt de lokale afdelingen aan om leden te werven voor Natuurpunt, met een stevige financiële stimulans voor de plaatselijke natuurwerking.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Wie nu lid wordt, is dat meteen voor heel 2017!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

 • za 22 okt: Natuurwerkdag: Opschonen mantelzoom in de Reukens
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.