Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
1 september 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Natuurpunt op Fancy Fair Zonnetij
  • Bezoek aan Aartselaarse wijngaard
  • Daguitstap naar Zammelsbroek en Averbode Bos en Heide
  • Joeri Cortens, Toen de dieren nog spraken...
  • Wandeling van het jaar:de Hobokense Polder heeft gewonnen!
  • Op naar de 100.000 !
  • Komende activiteiten

Za 3 sep: Natuurpunt op Fancy Fair Zonnetij

Natuurpunt stond vorige dinsdag op de jaarmarkt met een Rad van Fortuin. Tientallen kinderen leerden spelenderwijs enkele weetjes over bomen, bloemen, vogels, paddenstoelen, ... Volwassenen kregen van ons info over de natuur in Aartselaar en Vlaanderen. We wisten 5 mensen te overtuigen lid te worden. Velen namen onze infofolder mee naar huis.

Volgende afspraak aan onze infostand op de Fancy Fair van Zonnetij. Wij staan aan het groen "Bijzondere Plekje".

Kom even langs op dit buurtfeest tussen 10u30 en 18u. Hier vind je het feestprogramma van Zonnetij.

Zaterdag 10 sep: Bezoek aan Aartselaarse wijngaard

We brengen een bezoek aan wat wellicht het best bewaarde toeristische geheim van Aartselaar is. Achteraan een rijhuis in de Jan Davidlaan ligt een wijngaard, zo'n 150 wijnstokken rijk. Ja, Aartselaar heeft haar eigen wijn.
We brengen een bezoek aan de wijngaard en krijgen uitleg over de bio-wijnstokken, die zeer resistent zijn tegen ziekten. Aansluitend biedt hij ons een degustatie aan van een vijftal wijnen uit eigen wijnkelder (schuimwijn, witte en rode).

Afspraak bij Marcel Vermeir, Jan Davidlaan 4, Aartselaar om 14u
Deelname in de kosten: 5 euro voor Natuurpuntleden, 7 euro voor niet-leden te storten op rekening BE07 5230 8080 0166 van Natuurpunt Aartselaar met mededeling "wijngaard".
Info: Ronny Verelst

Zondag 11 sep: Daguitstap naar Zammelsbroek en
Averbode Bos en Heide

Ten zuiden van Geel, ter hoogte van Zammel en Oosterloo ligt het natuurgebied Zammelsbroek. Koen Thibau, conservator van het gebied, zal ons in de voormiddag gidsen in deze rustige, brede vallei van de Grote Nete waar je een grote verscheidenheid van biotopen vindt. Kenmerkend zijn de grote plassen die ontstaan zijn door turfwinning en ontginning van moerasijzererts (ijzeroer).
Omdat Averbode Bos en Heide mee in het LIFE-programma van de Europese Unie zit, kon Natuurpunt het natuurherstelproject realiseren: herstel van vennen, heide, duinen en graslanden en het bos omvormen tot natuurlijk waardevol bos en de toegankelijkheid vergroten. In de namiddag maken we een flinke landschapswandeling om eens te bekijken hoe het landschap na enkele jaren van natuurbeheer veranderd is.

We vertrekken om 8u45 op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km) op de parking onder de viaduct aan 't Spant, Boomsesteenweg 335, Wilrijk. Terug rond 18u.
Meebrengen: picknick en drankje, stevige wandelschoenen, verrekijker.
Gidsen: Zammelsbroek: Koen Thibau - Averbode Bos en Heide: Stan Van Damme
Aanmelden voor 8 september bij Hedwig Van den Eynden, 0486/82 27 92 (Peter Van Elsacker) voor de wagenverdeling. Deelnameprijs: 2 euro (gids Zammelsbroek) af te rekenen bij vertrek.

Zaterdag 8 okt: Joeri Cortens, Toen de dieren nog spraken...

Joeri Cortens

Natuur-educatieve comedy voorstelling over communicatie tussen mensen, dieren, planten... in geuren en kleuren... en wat er zoal kan mislopen. Apen apen apen na? Gaan spinnen op het web? Twitteren (blauwe) vogeltjes zelf wel eens? En vooral... wat bakken we er zelf van? Zijn we beland in een communicatie-revolutie of verstaan we elkaar steeds minder?

Natuurpunt Aartselaar bestaat 25 jaar! Dat willen we vieren! In je ticketprijs is een feestelijke drank en hapje inbegrepen!

Start om 20u. Prijs (€ 8) incl. feestelijk drankje en hapje. Max. 50 toeschouwers. Voor iedere toeschouwer wordt een fleece-dekentje voorzien.

Kaartenverkoop via het Cultureel Centrum van Aartselaar, tel. 03 877 28 75

Wandeling van het jaar: de Hobokense Polder heeft gewonnen!

Natuurpunt heeft gewonnen! Dank aan al onze leden en sympathisanten voor hun stem! Het was spannend tot het einde.
Maar ook dank aan de terreinploeg van Natuurpunt Hobokense Polder. Dank zij hen is de Hobokense Polder de wandeling en dus de prijs waard!

Lees hier het persbericht van de Provincie.

Persreacties

Op naar de 100.000 !

Het streefdoel van Natuurpunt blijft de kaap van 100.000 leden te halen in 2016. Om die 100.000 te halen, moedigt Natuurpunt de lokale afdelingen aan om leden te werven voor Natuurpunt, met een stevige financiële stimulans voor de plaatselijke natuurwerking.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Wie nu lid wordt,

is dat meteen voor heel 2017!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • wo 21 sep: Bang van een spin?
  • za 24 sep: "Adopteer een berm": Zwerfvuil Opruimactie
  • zo 25 sep: Een cobra in Waarloos: wandeling langs de Wouwendonkse loop
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.