Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
4 augustus 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Vlinderwandeling in De Reukens
  • Het Grote Vlinderweekend
  • Jaarmarkt Aartselaar
  • Natuurpunt op Schorremorie
  • Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!
  • Komende activiteiten

Zaterdag 6 aug: Vlinderwandeling in De Reukens

Landkaartje - Fons Van de heuvel

Ter gelegenheid van het Grote Vlinderweekend gaan wij vandaag eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.

Vandaag frist Gert je kennis over verschillende vlinders nog eens 'life' op of laat hij je kennis maken met de vlinders die in de Reukens kunnen voorkomen. Citroenvlinder, landkaartje, bruin en bont zandoogje, Atalanta, dagpauwoog, groot dikkopje, klein koolwitje, boomblauwtje, gehakkelde aurelia... zijn in juli waargenomen.

Afspraak om 14 u aan het Reukenspad (Langlaarsteenweg). Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. Duurtijd ongeveer 2 uur.

Gids en info: Gert Verschueren, tel. 03 /887 10 28

En voor wie er niet genoeg van krijgt, is er ook nog een vlinderwandeling in de Kleiputten van Terhagen georganiseerd door Natuurpunt Rupelstreek. Afspraak: 21 augustus, om 14 u op de parking Kardinaal Cardijnstraat, Terhagen (poortmuur Steenfabriek De Beukelaer). Inschrijven Fried Happaerts

6 en 7 augustus: Het Grote Vlinderweekend

Op 6 & 7 augustus 2016 is het zover: Het Grote Vlinderweekend. Doe mee en tel de vlinders in je tuin. Zo leer je de mooiste bezoekers van je tuin kennen. En je brengt mee de toestand van de vlinders in kaart. Wil je thuis vlinders aanlokken? Dat kan je doen door rottende bananen op een voederplankje in de zon te leggen.
Lees meer.

Een interessant artikel over de relatie vlinder-nectarplanten vind je hier: De ene vlinderplant is de andere niet

Dinsdag 30 augustus: Jaarmarkt Aartselaar

Foto: Fons Van den heuvel

Op de jaarmarkt staan we dit jaar met een infostand. Kinderen en volwassenen kunnen hun geluk en kennis beproeven aan ons grote rad. je krijgt ook info over het wel en wee van de natuur in onze gemeente. En uiteraard kan je ter plaatse lid worden.

 

Op de foto: het rad op Mano-Mundo in 2011.

Zondag 28 augustus: Natuurpunt op Schorremorie

Foto: Fons Van den heuvel

WORKSHOP UILENBALLEN PLUIZEN

Vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek staan klaar om jongens en meisjes en hun mama's en papa's te helpen, bij het uit elkaar pluizen van uilenballen en dan met de hulp van een pluiskaart op zoek te gaan, bij welke muizensoorten de gevonden schedeltjes en beentjes horen.

Praktisch: van 13u tot 18u De Schorre Boom
Inkom: 8 euro/persoon, 7 euro voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, gratis voor kinderen onder 3 jaar, 1 euro korting voor leden Natuurpunt.

Wandeling van het jaar: stem op de Hobokense Polder!

Vlonderpad - Marnix Lefranc

Jaarlijks organiseert de provincie een wedstrijd "Wandeling van het jaar". Wij steunen de Natuurpuntwandeling in de Hobokense Polder.

Eind juni stond deze wandeling op nummer 1 in het lijstje van 5 genomineerde wandelingen. Dat willen we uiteraard zo houden. Elk emailadres kan 1 maal stemmen. Heb je dit nog niet gedaan, aarzel dan niet langer.

Met het vlonderpad, de nieuwe kijkwand, de Galloways en het volgehouden onderhoud van de wandelwegen biedt de Hobokense Polder een prachtig wandelgebied.

Stem hierop op www.wandelingvanhetjaar.be en ga uiteraard ook eens op wandel in dit prachtig natuurgebied.

Bekijk het promotiefilmpje

Verspreid deze oproep bij familie en vrienden.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • za 10 sept: Bezoek aan Aartselaarse wijngaard
  • zo 11 sept: Daguitstap naar Zammelsbroek en Averbode Bos en Heide
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.