Natuurpunt AartselaarNatuurflits Aartselaar
29 maart 2016
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Film - More than Honey
  • Fietstocht langs de Scheldeboorden
  • Paddenraapactie aan de Groenenhoek
  • Aartselaar FairtradeGemeente
  • Op naar de 100.000 !
  • Komende activiteiten

Vrijdag 29 april: Film - More than Honey - 25 jaar Natuurpunt Aartselaar

Een film van Markus Imhoof
Prijs: 5 € in voorverkoop via Cultureel Centrum Aartselaar (03 877 28 75), 6 € ter plaatse
"Als de bijen uitsterven, zal vier jaar later ook de mens uitsterven" (Albert Einstein)

2016 is een feestjaar voor Natuurpunt Aartselaar! We vieren dit jaar 25 jaar natuurwerking: aanvankelijk natuurgidsenwerking VMPA en sinds een achttal jaren een zelfstandige Natuurpuntafdeling.
Tijdens de filmavond willen we al onze deelnemers bedenken met een gratis feestelijke drank en een cadeautje. WELKOM!

20u15 in het Cultureel Centrum Aartselaar. Reserveringen via het Cultureel Centrum.

Meer info en affiche: klik hier

Zondag 10 april: Fietstocht langs de Scheldeboorden

Visdiefjes - Guy Borremans
We maken een leuke fietstocht 'over twoater' langs de Scheldeboorden. We vertrekken stipt om 13.30 u aan het Cultureel Centrum, della Faillelaan te Aartselaar met eigen fietsen.
We rijden via de fietsknooppunten naar het Kallebeekveer te Hemiksem en steken de Schelde over. Langs de Sigmawerken (nieuw overstromingsgebied) te Kruibeke volgen we terug de knooppunten en we rijden langs rustige, vooral verkeersvrije wegen naar Rupelmonde.
Verder langs de Scheldedijken en aan de brug in Temse draaien we terug richting Hemiksem. We rijden o.a. voorbij de 'Stille waters'. Bij goed weer is hier ook een tussenstop voorzien.
Op het Noordelijk Eiland in de buurt van de Zeesluis kunnen we - als we nog wat tijd overhebben - aan de kijkhut nog een mooi stukje natuur bewonderen. Via de veerdienst Wintam-Schelle steken we de Rupel over en rijden we via de abdij van Hemiksem terug naar Aartselaar.
De totale fietsafstand bedraagt ongeveer 40 km. We zijn ca 4 à 5 uur onderweg (inclusief de tussenstops).
Meebrengen: fluohesje, fietsslot, verrekijker, drank (indien gewenst want onderweg stoppen we ook wel een paar keer), fiets die in orde is, beentjes goed ingesmeerd, eventueel een helm en plakgerief, aangepaste fietskledij en regengerief voor het geval dat...

Vooraf inschrijven is verplicht bij Johan Herreman, 03/887 27 98. De fietstocht is gratis.

Dagelijks: Paddenraapactie aan de Groenenhoek

Eindelijk is het zover: met miezerregen op heel wat plaatsen en avondtemperaturen rond de 8 °C, zijn de trekomstandigheden gunstig. Padden, kikkers en salamanders ontwaken massaal uit hun winterslaap en de grote paddentrek is begonnen.

Lees ook.

Om een overzicht te krijgen van wie wanneer gaat controleren, kan je best je naam invullen op de kalender die je vindt op de website 'natuuraartselaar" bij de "paddenactie"

Dus... allen naar de website!!!! Alvast bedankt voor jullie medewerking in naam van Natuurpunt Aartselaar maar zeker in naam van onze amfibieën!

Tot op één van de "raapmomenten"

Ronny Verelst, 0475/58 55 70.

Aartselaar FairtradeGemeente

Aartselaar wil een FairTradeGemeente worden. Dit kadert in een duurzaam beleid op sociaal, ecologisch en economisch vlak. FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Ook Natuurpunt draagt haar steentje bij. Op onze ledenavonden schenken we fairtradewijnen en -cava, wanneer mogelijk. We verbruiken versnaperingen uit de wereldwinkel of uit duurzame landbouw op onze bestuursvergaderingen.

Kom naar onze filmvoorstelling op 29 april. We tracteren met Wereldwinkelwijn.

Op zaterdagnamiddag 21 mei is er een FairTradefeest op het Laar, waar Natuurpunt zal aanwezig zijn met een stand. Meer info.

Op naar de 100.000 !

Momenteel meer dan zijn 97.000 gezinnen lid van Natuurpunt. Dat is bijzonder mooi, uitstekend zelf, maar... het mooie cijfer 100.000 komt nu wel echt dichtbij. Om de 100.000 te halen, moedigt Natuurpunt de lokale afdelingen aan om leden te werven voor Natuurpunt, met een stevige financiële stimulans voor de plaatselijke natuurwerking.

Ook jij kan helpen. Ben je nog geen lid? Klik dan op naaststaande knop (logo) en vul je gegevens in.

Of maak anderen lid. Gebruik daarbij eveneens naaststaande knop of geef alle gegevens door aan leden@natuuraartselaar.be

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zondag 17 april: Voorjaarswandeling: wat de natuur met jou doet (inschrijven)
  • Donderdag 21 april: De Reukens: verwijderen wilgenopslag langs het water
  • Zaterdag 23 april: "ADOPTEER EEN BERM" - Zwerfvuil Opruimactie
  • Maandag 25 april: Inventarisatie flora bij poel Zonnetij
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.