pluspuntNatuurflits Aartselaar
28 januari 2015
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Natuur in je testament
  • Paddenschermen plaatsen aan de Groenenhoek
  • Ledenavond Natuurpunt Aartselaar: Feestelijk eetmaal met terugblik op 2014
  • Komende activiteiten

Dinsdag 10 februari: Natuur in je testament

Alsmaar meer mensen willen zelf bepalen wat er met hun duurverdiende spaarcenten zal gebeuren, nadat ze er niet meer zullen zijn.
Dat heeft te maken met 1) het toenemend aantal nieuw-samengestelde gezinnen die iets willen regelen en 2) het toenemend aantal duo-legaten, waarbij mensen zonder kinderen een goed doel opnemen in hun testament en juist daardoor hun erfgenamen een voordeel bezorgen.

testamentOok Natuurpunt kan je opnemen als goed doel in je testament. Het systeem van duolegaten is erg belangrijk. Hierbij worden zowel je erfgenamen als het goede doel waaraan je nalaat, er beter van. Zeker verre familieleden of mensen met wie je geen familieband hebt, betalen zonder deze formule torenhoge successierechten.

Natuurpuntmedewerker Joost Verbeke verzorgt infosessies over de mogelijkheid om iets na te laten voor de natuur.

Als we iets nalaten aan Natuurpunt, waar gaat het geld dan naartoe?
Kunnen we er zeker van zijn dat onze nalatenschap dient voor aankopen in onze regio?
Kan Natuurpunt ook een uitvaart verzorgen?
Een duolegaat, is dat ook iets voor mij?

Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens de infosessie op dinsdag 10 februari om 14 uur in het Parochiaal Centrum,
Baron Van Ertbornstraat 7, 2630 Aartselaar, zaal Laïs.
Toegang gratis, inclusief koffie en taart.
Graag ten laatste zaterdag 7 februari inschrijven bij Luk Smets of 0477/66 94 32

Zondag 15 februari: Paddenschermen plaatsen aan de Groenenhoek

Constructie paddenscherm - foto: Luk Smets

Gepland op 24 januari, maar door de weersomstandigheden wat uitgesteld. Vandaag doen we een nieuwe poging om paddenschermen te plaatsen aan de Groenenhoek, waar we elk jaar tientallen padden, kikkers en salamanders overzetten. Meer informatie over dit initiatief vind je hier.

Praktisch: Afspraak om 10 u aan huisnummer 115 in de Groenenhoek te Aartselaar, waar we starten met het plaatsen van de schermen. Wie kan en wil meewerken, is heel erg welkom!  Dit is een activiteit waar jong en oud bij kan helpen. ’s Middags voorzien we gratis soep met brood. We eindigen omstreeks 14 uur.

Meebrengen: warme kledij, die vuil mag worden, warme laarzen, werkhandschoenen, ...  Wie kan, brengt een spade mee!
Contacteer Ronny Verelst.

Vrijdag 13 februari: Ledenavond Natuurpunt Aartselaar:
Feestelijk eetmaal met terugblik op 2014

Een afdeling als Natuurpunt Aartselaar wordt gevormd door mensen zoals jij en wij, die zich betrokken voelen met hun omgeving en aan hun kinderen en kleinkinderen een boeiende leefomgeving willen doorgeven. Op 13 februari houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst.In de eerste plaat bedoeld voor onze leden, maar al wie een kennis wil komen maken met onze werking is van harte welkom.

foto: Jan Eulaers

We maken er een feestelijke avond van. Om 18.30 u verwelkomen we je graag met een aperitief. Daarna smullen we van een heerlijke vispaellaschotel.
Maar we maken ook even tijd vrij om je een jaaroverzicht van onze voorbije activiteiten in 2014 te geven. Dank zij de moderne technieken maken we er een mooie diavoorstelling van. En we laten je ook al even "proeven" van ons verder aanbod in 2015.
We sluiten de avond af met een lekker dessertje met koffie/thee.

Praktisch: 18.30 u in Zaal De Hamer, della Faillelaan (tegenover het Cultureel Centrum) Aartselaar. Parkeren op de parking van het Cultureel Centrum !!!

Al deze verwennerijtjes (aperitief en menu) bieden we je aan voor slechts 15 euro per persoon.
Inschrijven noodzakelijk door het deelnamebedrag van 15 euro p/p te storten op rekening BE88 9799 7675 4841 van Natuurpunt Aartselaar ten laatste 6 februari met vermelding: "Ledenavond". Dranken (wijnen, bieren en frisdranken) worden ter plekke afgerekend.
WELKOM !!!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • za 21 februari: Natuurbeheer in De Reukens
  • wo 25 februari: Op zoek naar steenuiltjes in Aartselaar
  • za 28 februari: "Adopteer een berm": Zwerfvuil ruimen in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.