pluspuntNatuurflits Aartselaar
30 oktober 2014
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • De Nieuwe Wildernis
  • Natuur.kalender 2015
  • Succesrijke Openstelling van wandelgebied De Reukens
  • Komende activiteiten

Vrijdag 14 november: De Nieuwe Wildernis

Konikpaarden

Natuur van bij ons, zoals u ze nooit eerder zag

De Nieuwe Wildernis is een adembenemend natuurspektakel, een film voor het hele gezin. De film gunt je een unieke blik op de wondermooie natuur van bij ons. De hoofdrolspelers zijn geen acteurs, maar dieren: extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels en een jong vossengezin. Je volgt hen door de vier seizoenen terwijl ze aangrijpende, vertederende, maar vaak ook humoristische momenten beleven.
In één van 's werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen op Flevoland. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een aantal filmteams de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden van Europa. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in onze Lage Landen is gemaakt. De expressieve konikpaarden werpen hun veulens tussen de kalveren van de majestueuze edelherten en heckrunderen.

Een overvloed aan nieuw leven probeert met spectaculaire gevechten nieuwe territoria te veroveren. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt, maar in de winter een grimmig landschap. Er is minder voedsel waardoor de bewoners van de graslanden en moerassen keuzes moeten maken die van levensbelang zijn. De 'circle of life' of 'kringloop van het leven' wordt schitterend in beeld gebracht.

Praktisch:
Plaats: Cultureel Centrum Aartselaar, della Faillelaan 34, Aartselaar
Aanvang filmvoorstelling: 20 uur
Tickets te bestellen in het Cultureel Centrum Aartselaar, tel. 03 877 28 75
Inkom: voorverkoop: 5 euro - aan kassa: 6 euro

Flyer (pdf)

Natuur.kalender 2015

Natuurkelender  2014Versier ook in 2015 je keuken of toilet met een mooie natuurkalender. Of misschien een ideaal Nieuwjaarscadeautje?

Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,50 cm, het open formaat is 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen door storting op onze rekening BE88 9799 7675 4841. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar.

Wil je al eens bladeren door de kalender? Dat kan hier.

Succesrijke Openstelling van wandelgebied De Reukens

Tijdens de opbouw viel de regen met bakken uit de hemel. Dat heeft uiteraard veel potentiële deelnemers afgeschrikt. Toch brak de zon net op tijd door. Na de toespraken door onze burgemeester, deputé Rik Rüttger en ANB-medewerker Wim De Maeyer werden de bezoekers in de Reukens rondgeleid door gidsen van Natuurpunt Aartselaar.

Aan onze infostand konden we 3 mensen overtuigen lid te worden. Daaronder nog een lid van het Schepencollege van onze gemeente. Daardoor is het volledige gemeentebestuur lid van Natuurpunt. Ook dit beschouwen we als een blijk van erkenning voor onze natuurinspanningen in onze gemeente. Die erkenning is wederzijds.

Foto's: Landschapspark Zuidrand

Bekijk de foto's over deze plechtige openstelling (Raymond Wouters, provincie Antwerpen)

Op onze website werd een nieuwe rubriek over natuurgebied De Reukens toegevoegd: www.natuuraartselaar.be/Reukens

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • za 29 november: Behaag..Natuurlijk 2014
  • za 6 december: "Adopteer een berm"
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.