pluspuntNatuurflits Aartselaar
26 februari 2014
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Mijn korte ritten
  • Paddenactie Groenenhoek
  • "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan
  • Lentefris koken en kruidenbakje maken
  • Komende activiteiten

Mijn korte ritten: deelnemers gezocht

De gemeente Aartselaar heeft zich ingeschreven in de actie "Mijn korte ritten" van Mobiel 21.

Mijn korte rittenDeze actie loopt van 21 maart tot 21 april in heel Vlaanderen en wordt in Aartselaar ondersteund door het gemeentebestuur en getrokken door de Fietsersbond.

Doel is zoveel mogelijk mensen te doen fietsen of stappen voor trajecten waar ze anders de auto voor nemen. Elke deelnemer ontvangt een Korterittencontract, een logboekje waarin hij/zij de gedane ritten kan noteren. Je kan dan zelf berekenen wat je ritten betekenen voor je gezondheid, het milieu en je portemonnee. Aan de actie zijn leuke prijzen verbonden.

Je kan je individueel registreren, maar je kan ook aansluiten bij een deelnemende vereniging. Natuurpunt Aartselaar heeft zich als deelnemer ingeschreven. Het zou natuurlijk super zijn als jij je opgeeft als deelnemer van Natuurpunt Aartselaar.

Hoe kan je deelnemen?

  • Ofwel: schrijf je in op www.mijnkorteritten.be en sluit aan bij de groep Natuurpunt Aartselaar.
  • Ofwel: geef je je op aan Luk Smets (03 289 73 66). Hij bezorgt je dan een folder en een logboekje.

Meer info op www.mijnkorteritten.be en de Facebookpagina Mijn korte ritten.

Paddenactie Groenenhoek

paddenkoppelIn februari en maart organiseert Natuurpunt elke dag - bij gunstige weersomstandigheden voor amfibieën (dit is bij vochtig en niet te koud weer) - raapacties van overtrekkende padden, kikkers en salamanders in de Groenenhoek in Aartselaar. We helpen deze dieren bij het vallen van de schemering. Het zachte weer zorgt ervoor dat de trek nu volop bezig is. Alle hulp hierbij is dan welkom! Vermits we een paddenscherm hebben geplaatst, zal er ook 's morgens een korte toer langs het scherm moeten gedaan worden.

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje. Wij bezorgen je bij deelname een mooie kleurenfolder met heel veel wetenswaardigheden en prachtige foto's over deze amfibieën.

Info: Wil je meewerken 's avonds of 's morgens of wil je meer info, neem dan contact op met Ronny Verelst, tel. 0475/58 55 70 of vul je naam meteen in op onze online-beurtrol. Meer info...

Zondag 2 maart: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan

In de vuilbakVandaag gaan we weer de wegbermen in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan van zwerfvuil reinigen. Bijna drie jaar geleden hebben we ons werkingsgebied vergroot van de Zinkvalstraat tot de Cleydaellaan ter hoogte van het kasteelpark. De Zinkval is immers autovrij gemaakt en daardoor minder sluik- en zwerfafvalgevoelig. De Cleydaellaan kan een periodieke opruimactie spijtig genoeg gebruiken.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt zo immers mee je gemeente schoon! Wij zorgen voor vuilzakken en grijpstokken.

Afspraak: om 10 u in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot ca 11.30 uur. Werkhandschoenen en stevig schoeisel of laarzen zijn aan te raden.
Info bij Ronny Verelst, 0475/58 55 70 of op onze website

Za 8 maart: Lentefris koken en kruidenbakje maken

kidsHouden jullie ook zo van gezellig koken?
Dat gaan we vandaag doen. We maken een heus driegangenmenu met lentefrisse ingrediënten en kruiden: een borrelhapje, een salade als hoofdschotel en een heerlijk dessert.
En we gaan ook zelf kruidenbakjes maken, die je thuis kan zien ontkiemen en opgroeien.
Koken, de tafel feestelijk dekken, alles opsmullen, een kruidenbakje maken, afwassen en opruimen, ... het hoort er allemaal bij. De voormiddag zal zo om zijn.
16 kinderen tussen 5 en 11 jaar mogen deelnemen. Maximum 1 (groot)ouder per kind (de keuken is niet erg groot). Maar wil er een tweede (groot)ouder toch mee komen smullen, dan kan die ook inschrijven en tegen 11.45 u naar de feestzaal komen.

Afspraak om 10 u in de bovenkeuken van het Parochiaal Centrum, B. Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar. Einde omstreeks 12.30 u.
Meebrengen: een leeg kartonnen eierdoosje van zes eieren !!!!!
Snel inschrijven verplicht door storting van 5 euro per kind en per volwassene (leden Natuurpunt en Gezinsbond) en 7 euro voor niet-leden op rekening van BE88 9799 7675 4841 van Natuurpunt Aartselaar met mededeling "Lentefris koken".

Info: Ria Thys, 03/289 73 66 of Hilde Janssens, 03/887 36 45. Graag telefonisch of via mail melden voor welk kind (naam en leeftijd) u inschrijft en door wie het zal vergezeld zijn. Ook of er nog een volwassene tegen de maaltijd komt.
Deze kooksessie is een samenwerking van Natuurpunt Aartselaar en Gezinsbond Aartselaar.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • februari-maart: Paddenactie
  • zo 30 maart: Vogelexcursie naar de Kalkense Meersen
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.