pluspuntNatuurflits Aartselaar
28 januari 2014
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Natuur voor groentjes
  • Plaatsen van paddenschermen aan de Groenenhoek
  • Feestelijk eetmaal met terugblik op 2013
  • Komende activiteiten

Vanaf 26 februari: Natuur voor groentjes

GroentjesDit voorjaar organiseert Natuurpunt Aartselaar in samenwerking met de Heemkundige Kring Aartselaar een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers.

In 5 unieke "lessen" en evenveel excursies laten de lesgevers al hun enthousiasme op je los. Je wordt ondergedompeld in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaat op reis langs de Natuur(punt)gebieden in eigen streek en verder. Met actuele thema's als klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid nemen we zelfs even een kijkje over de grenzen, maar niet zonder praktische tips voor huis en tuin. Om deel te nemen is geen voorkennis vereist. Laat deze boeiende kennismaking niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.

De "Lessen" gaan door op woensdagen: Afspraak om 19.30 u in het lokaal van de Heemkundige Kring, Carillolei 3 te Aartselaar. Einde rond 22.30 u

De "Doe-activiteiten" vinden plaats op zaterdagen van 10 tot 13 uur. In samenspraak met de cursisten kunnen de uren wat verschoven worden. De afspraakplaats wordt tijdens de vorige les meegedeeld.

Gedetailleerde inhoud en inschrijvingsmodaliteiten op onze website

Za 1 feb: Plaatsen van paddenschermen aan de Groenenhoek

paddenschermVandaag gaan we weer paddenschermen plaatsen op een stuk van de Groenenhoek, waar we elk jaar tientallen padden, kikkers en salamanders overzetten.

Praktisch: Afspraak om 10 u aan huisnummer 115 in de Groenenhoek te Aartselaar, waar we starten met het plaatsen van de schermen. Wie kan en wil meewerken, is heel erg welkom! Dit is een activiteit waar jong en oud bij kan helpen. 's Middags voorzien we gratis soep met brood. We eindigen omstreeks 15 uur.
Meebrengen: warme kledij, die vuil mag worden, warme laarzen, werkhandschoenen, ... Wie kan, brengt een spade mee!

 

 

Paddenactie Groenenhoek

paddenkoppelIn februari en maart organiseert Natuurpunt elke dag - bij gunstige weersomstandigheden voor amfibieën (dit is bij vochtig en niet te koud weer) - raapacties van overtrekkende padden, kikkers en salamanders in de Groenenhoek in Aartselaar. We helpen deze dieren bij het vallen van de schemering. Alle hulp hierbij is dan welkom! Vermits we een paddenscherm hebben geplaatst, zal er ook 's morgens een korte toer langs het scherm moeten gedaan worden.

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje. Wij bezorgen je bij deelname een mooie kleurenfolder met heel veel wetenswaardigheden en prachtige foto's over deze amfibieën.

Info: Wil je meewerken 's avonds of 's morgens of wil je meer info, neem dan contact op met Ronny Verelst, tel. 0475/58 55 70 of vul je naam meteen in op onze online-beurtrol. Meer info...

Za 8 feb: Feestelijk eetmaal met terugblik op 2013

De afdeling is de spil van het verenigingsleven van Natuurpunt. Daar gebeuren de natuurstudie-activiteiten, beschermingsprojecten, cursussen en uitstappen. Een afdeling als Natuurpunt Aartselaar wordt gevormd door mensen zoals jij en wij, die zich betrokken voelen met hun omgeving en aan hun kinderen en kleinkinderen een boeiende leefomgeving willen doorgeven. Op 8 februari houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. We maken er een feestelijke avond van. Om 19 u verwelkomen we u graag met een aperitief.
Daarna smullen we van een driegangenmenu, dat verzorgd wordt door de vriendelijke uitbaters van taverne 't Dolfijntje op het Gemeentelijk Sportcentrum.

Venkelsoepje
***
Duo van zalm en tongrolletjes met fijne groenten en dragonroomsaus
of
Kalkoengebraad met lentegroentjes en een zacht currysausje
of
Pastaschotel met geitenkaas (vegetarisch)
***
Dessertpalletje

Gelieve uw keuze van hoofdgerecht door te geven bij uw inschrijving.
Maar we maken ook even tijd vrij om u een jaaroverzicht van onze voorbije activiteiten in 2013  te geven. Dank zij de moderne technieken maken we er een mooie diavoorstelling van. En we laten je ook al even "proeven" van ons verder aanbod in 2014.

Praktisch: 19 u in Taverne 't Dolfijntje, gemeentelijk Sportcentrum, Kleistraat 204 Aartselaar. Meer info bij Ria Thys, 03/289 73 66.
Kan je komen? Al deze verwennerijtjes (aperitief  en driegangenmenu)  komen neer op 22 euro per persoon. Maar we willen jou extra vertroetelen en bieden dit alles aan aan 15 euro per persoon.
Inschrijven noodzakelijk door het deelnamebedrag van 15 euro p/p te storten op rekening BE88 9799 7675 4841 van Natuurpunt Aartselaar ten laatste 3 februari met vermelding: "Eetmaal + duo vis OF kalkoen OF pasta". Dranken (wijnen, bieren en frisdranken) worden ter plekke afgerekend.
WELKOM !!!

PS: de vegetarische keuzemogelijkheid werd na publicatie in Rupel.blad toegevoegd. Wie reeds inschreef, maar nog van menu wenst te veranderen, kan dit doorgeven aan Ria Thys.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • februari-maart: Paddenactie
  • februari-maart: Natuur voor groentjes
  • zo 2 maart: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat & Cleydaellaan
  • za 8 maart: Lentefris koken en kruidenbakje maken
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.