pluspuntNatuurflits Aartselaar
13 november 2013
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Herfstwandeling in het Cleydaelhof
  • Samenstellen plantpakketten Behaagactie 2013
  • Natuur.kalender 2014
  • Op onze website
  • Buitengewone plekjes: "Prieeltje Solhof"
  • Komende activiteiten

Zondag 17 november: Herfstwandeling in het Cleydaelhof

Elzenpropjes - Jef Raets
Els

Voor een leuke herfstwandeling ben je in het Cleydaelhof te Aartselaar aan het goede adres. Vandaag nodigen we jullie uit om hier een begeleide wandeling te maken. Van 10 u tot 12 u laten we jullie meegenieten van de kleuren en van de geuren die de herfst voor ons tevoorschijn tovert.

Praktisch:
Afspraak: om 10 u parking van het Cleydaelhof in de Zinkvalstraat tegenover het kasteel Cleydael in Aartselaar.
Gidsen: Johan Herreman en Ronny Verelst
Info bij Johan op tel. 03/887 27 98.
Meebrengen: wandelschoenen of laarzen bij nat weer. Het terrein is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Zaterdag 30 november: Samenstellen plantpakketten Behaagactie 2013

winterlindeDe haagplantcampagne Behaag...Natuurlijk 2013 is weer zeer succesrijk geweest met voor onze gemeente een gestegen verkoop. Met het samenstellen en de bedeling van de plantpakketten en knotwilgpoten sluiten we de actie af.
Heb je enkele uurtjes vrij om een handje toe te steken bij het samenstellen van de plantpakketten? Dan ben je meer dan welkom van 9 tot 11 u in het Gemeentemagazijn, L.Gilliotlaan 6, Aartselaar
Of wil je de plantpakketten helpen bedelen aan de klanten? Traditiegetrouw stellen we een kleine verkoopsstand op en bieden we de klanten een gratis drankje aan. Dus hulp is zeker welkom! Kom dan van 12 tot 14 u naar dezelfde afspraakplaats.

Meld je aanwezigheid vooraf aan Luk en Ria Smets-Thys, 03/289 73 66

Natuur.kalender 2014

Natuurkelender  2014Dit jaar is de kalender is een onderdeel van een grotere samenwerking tussen Natuurpunt, fotograaf Wouter Pattyn en uitgeverij Lannoo. Samen brengen we in 2014 een boek uit met als titel: "Natuur vanuit de hemel" met unieke luchtfoto's van Vlaamse natuurgebieden. In de kalender krijg je alvast een voorproefje van dit unieke boek aan de hand van enkele foto's. Bovendien zit in de kalender een kortingbon van 5 euro voor aankoop van het boek.

Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalender-gegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem. Het gesloten formaat is 24,5 cm x 24,50 cm, het open formaat is 24,5 cm x 49 cm.

Voor 10 euro heb je een jaar lang elke maand een nieuwe mooie foto aan je muur.

Te bestellen door storting op onze rekening BE88 9799 7675 4841. Gratis levering, voor zover je woonachtig bent in Aartselaar.

Wil je al eens bladeren door de kalender? Dat kan hier.

Op onze website

website

 

Buitengewone plekjes: "Prieeltje Solhof"

In de wedstrijd van Landschapspark Zuidrand werd door de Heemkundige Kring en Natuurpunt Aartselaar het prieeltje in het Solhof gepromoot, wat leidde tot de nominatie van dit plekje. Nu is het aan de gemeente om hier daadwerkelijk invulling aan te geven. Het satirische e-zine Blauwtong heeft haar eigen visie. (Klik op de foto om heel Blauwtong te lezen.)

Blauwtong

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zaterdag 7 december: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan
  • Zondag 8 december: Vogeltocht naar de natuurgebieden van de haven op Antwerpen-rechteroever
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten

Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
geniet van de vele voordelen!

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.