pluspuntNatuurflits Aartselaar
10 juli 2013
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Daguitstap naar Pannenhoef (Nederland)
  • Nieuwe ledenkorting bij A.S Adventure
  • Vlinderwandeling in De Reukens
  • Komende activiteiten

Zaterdag 27 juli: Daguitstap naar Pannenhoef (Nederland)

PannenhoefGids en leiding: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

Het Pannenhoef is een natuurgebied van circa 706 ha, gelegen tussen Zundert, Etten-Leur en Rijsbergen in de provincie Noord-Brabant en is eigendom van de Stichting Brabants Landschap. Tot het gebied behoren de vennen de Lokker, de Flesch, Lange Maten en de Bak.

Meer info over Pannenhoef lees je op onze website.

Praktisch: afspraak om 8 u op de parking Cultureel Centrum, della Faillelaan in Aartselaar. Kostendelend samenrijden aan 7 eurocent/km. De totale afstand is ongeveer 120 km, neem dus ca. 8 euro mee voor de vervoersonkosten.
Einde in Aartselaar omstreeks 18 u.
Deze tocht is een samenwerking met NP Hobokense Polder.
Meenemen: picknick, drinken voor onderweg, verrekijker, fototoestel en veel wandelplezier.
Graag inschrijven door te telefoneren of mailen naar Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

Nieuwe ledenkorting bij A.S Adventure

AS AdventureLeden van Natuurpunt krijgen vanaf nu 7% korting op vertoon van hun lidkaart en de Explore More lidkaart A.S. Adventure, bij aankoop van de producten uit de meest interessante gamma's voor natuurliefhebbers: trekking, travel & optiek, camping, fietskledij & accessoires.

Zondag 4 augustus: Vlinderwandeling in De Reukens

Blauwtje - Jan Verschooten

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een landelijke tuinvlindertelling. Ook in 2013 wordt er weer geteld.

Maar wij gaan vandaag traditioneel ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens, het domeinbos van ANB, allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.
Afspraak om 14 u aan het Reukenspad (Langlaarsteenweg). Einde van de wandeling is voorzien omstreeks 16 u. Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer.
Info bij Gert Verschueren, tel. 03/887.10.28

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Za 24 aug: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.