pluspuntNatuurflits Aartselaar
24 december 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Natuurpunt en VOC Malderen geven buizerd tweede leven!
  • Rupel.blad in je brievenbus
  • Help mee het ledenrecordaantal van Natuurpunt te breken!
  • Te koop: Natuur.kalender 2013 en wenskaarten

Natuurpunt en VOC Malderen geven buizerd tweede leven!

Gekwetste buizerdZondag 9 december werd Erik De Keersmaecker opgebeld door een attente buur, die er hem attent op maakte dat er al enkele dagen en steeds op dezelfde plaats, een grote roofvogel in een weiland langs de Cleydaellaan zat. Het bleek het een buizerd te zijn. De vogel was doornat en kon niet meer vliegen. Zonder hulp was de vogel dus letterlijk een vogel voor de kat, of meer waarschijnlijk, voor de vos.
eens de vogel gevangen was, werd meteen naar het VOC in Malderen gereden, waar Marc en Franky zich om de vogel bekommerden. Hij bleek niet gekwetst te zijn en mager was hij ook niet. Zijn vleugels en staart waren wel doornat.
Dankzij de goede zorgen in het VOC herstelde de buizerd vrij snel en momenteel zit hij of zij in de grote vliegkooi van het VOC.
Een gezonde buizerd moet zo snel mogelijk worden vrijgelaten en in overleg met het VOC leek het ons een goed idee, om de vogel als kerstcadeau voor de natuur op Kerstdag vrij te laten. Voor de vrijlating wordt de vogel geringd met een wetenschappelijk ring door Gust De Weerdt, medewerker KBIN-Ringdienst.

Franky van het VOC Malderen bij de opvang van de buizerd - foto: Erik

Als je dit bijzondere Kerstgeschenk voor de natuur live wilt meemaken, dan ben je op dinsdag 25 december (Kerstdag) om 11u welkom op de parking Cleydaelbos, Zinkvalstraat - Aartselaar.
De Zinkvalstraat is bereikbaar via de Cleydaellaan.
Laarzen of goede wandelschoenen zijn wel een aanrader.

Info: Erik De Keersmaecker
Dank aan Marc en Franky van het VOC - Opvangcentrum voor wilde vogels en dieren, Boeckheide 51 Malderen - tel.052/33.64.10

Rupel.blad in je brievenbus

Rupel.blad 013/1Een van de volgende dagen valt het nieuwe Rupel.blad januari 2013 in je brievenbus.

Het bevat een mooi artikel over de bever, die na ruim 150 jaar verdwenen te zijn, zich opnieuw verspreidt over onze waterrijke gebieden zoals het Broek de Naeyer in Klein-Willebroek. Je kan inschrijven op onze twee cursussen, Amfibieën en Mieren. Natyuurpunt Rupelstreek biedt je een langlopende Vogelcursus.

Bij de activiteiten is de 3-daagse naar de Weerribben in Nederland het hoogtepunt. Ook wordt de jaarlijkse paddenactie weer opgestart met de plaatsing van een paddenscherm in de Groenenhoek.

Noteer zeker al zaterdag 2 februari in je agenda. Dan houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst, waarbij we je vertroetelen met een feestelijk kaasbuffet.

 

 

Help mee het ledenrecordaantal van Natuurpunt te breken!

word lid van NatuurpuntDe natuur is opnieuw helemaal 'in'. Dat blijkt toch uit het ledenaantal van Natuurpunt, dat goed op weg is om een historisch record te verbreken. Vanaf 88.010 leden is Natuurpunt over de grens van het vroegere record en kunnen we spreken van een absoluut record.
We missen nog 300 leden om het record te verbreken. We roepen dus graag de hulp in van onze leden en van alle mensen, die nog geen lid zijn van Natuurpunt.
Leg dus een lidmaatschap onder de kerstboom of doe mee met 'Leden werven leden'.
Of houd onze Facebook in het oog en deel onze 'word lid'-berichten op je eigen prikbord.
Dan halen we dat objectief met de vingers in de neus! www.natuurpunt.be/wordlid

En wie weet halen we in 2013 in Aartselaar wel de 400 leden. Momenteel hebben we 365 gezinnen die lid zijn van onze afdeling. En prachtig resultaat als je weet dat we in het najaar van 2007 gestart zijn als zelfstandige afdeling met 166 leden.

Te koop: Natuur.kalender 2013 en wenskaarten

Natuur.kalender 2013Natuur.kalender 2013

Het hebbedingetje van de natuurliefhebbers is er weer! Ook voor het jaar 2013 kan je een mooie Natuur.kalender bekomen met prachtige foto's van bekende natuurfotografen. Prijs 10 euro. Onze nieuwe kalender 2013 kan je al eens doorbladeren op de website van Natuurpunt Aartselaar.

Wenskaarten

Wensen voor meer natuur inbegrepen! Geef je wensen een extra dimensie en vertrouw ze toe aan een Natuurpunt wenskaart. We bieden twee sets met vijf verschillende foto's van de Natuur.kalender en bijhorende omslagen aan. De uitgelezen manier om de wens voor meer natuur in Vlaanderen extra kracht bij te zetten.
Set met 5 wenskaarten: 6 euro

Meer info op onze website.

 

Nierwjaarswens 2013
Cleydael Aartselaar (Foto Luk Smets)

 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.