pluspuntNatuurflits Aartselaar
7 november 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Geslaagde Week van het Bos!
  • Prijsuitreiking Natuur.fietszoektocht
  • Award voor verdiensten
  • Nieuwe Natuurpuntleden
  • Hulp gezocht bij bedeling behaagactie
  • Volgende activiteiten

Geslaagde Week van het Bos!

Tijdens de Week van het Bos (14 - 21 oktober 2012) konden Natuurpuntleden en alle natuurliefhebbers genieten van een ruim Natuurpuntaanbod van "herfstige" activiteiten.

Op verkiezingszondag 14 oktober genoten een 15-tal mensen van een wandeling in het altijd mooie Cleydaelhof o.l.v. Johan en Ronny.

Woensdagnamiddag 17 oktober was het de beurt aan de kinderen om in het Solhof op kabouterspeurtocht te gaan. 16 kindjes en hun oma's, opa's, of mama's zochten naar een heuse kabouterschat en werden zelfs op het einde verrast met lekkere gepofte kastanjes.

Zaterdag 20 oktober was het opnieuw een gezellige drukte op de kasteelweide in het Solhofpark. De familiefilm Kikkerdril kende zo'n groot succes dat er half september nog snel besloten werd een tweede voorstelling in te lassen. Ca 100 kinderen en hun ouders kwamen genieten van de belevenissen van Max. Na de voorstellingen kon er geknutseld worden met de Gezinsbond en zorgden onze Natuurpunters Jan, Lucrèce, Luk en Ria voor de pannenkoeken en de drankjes. 's Avonds kwamen dan een kleine 40 personen genieten van de Bomen van verhalen, gebracht door Rob Vanderwildt en met muziakele intermezzo's op de Arabische luit door Ernest Vanwinckel. Dit alles in een sfeervol verlichte tent in het park.

Daags nadien, zondag 21 oktober, waren we al weer vroeg op stap om de omgeving van Wortel Kolonie te verkennen. In de voormiddag kregen we uitleg over de streek van een plaatselijk natuurgids, 's namiddags leidde Luk ons langs prachtige paadjes doorheen de Halsche Beemden. Een stralende herfstdag, een Bezoekerscentrum De Klapekster waar het bier heerlijk smaakte, een gezellige groep, ... wat moet je nog meer hebben om een aangename zondag te kunnen beleven!

Prijsuitreiking Natuur.fietszoektocht

Op zondag 28 oktober hebben we de prijsuitreiking van de fietszoektocht, die je kon maken tussen 1 juli en 30 september in Aartselaar en de Rupelstreek, gehouden. De 30 deelnemers met de beste antwoorden werden hierop uitgenodigd.
De deelnemers werden verwelkomd door Ria Thys, die de Aartselaarse Schepen van Leefmilieu, Marijke Vandebroeck, introduceerde. Marijke dankte Natuurpunt voor de goede samenwerking tijdens haar mandaat als Schepen.
Nadien dankte Luk Smets in naam van Natuurpunt de schepen voor de gewaardeerde samenwerking. Aan de hand van een powerpoint werden de resultaten van de Natuur.fietszoektocht en de goede antwoorden gepresenteerd. Deze antwoorden zijn hier terug te vinden.
Jan Eulaers verzorgde de prijsafroeping. De eerste vijf (laatst afgeroepen) kregen de prijs uit handen van Karin Demulder van Toerisme Rupelstreek-Vaartland en Schepen Marijke Vandebroeck.
Hierna werd aan alle aanwezigen een receptie aangeboden met dranken uit de Wereldwinkel en warme en koude hapjes, prachtig verzorgd door het bestuur van Natuurpunt Aartselaar.

Award voor verdiensten

High5

 

 

Tijdens de prijsuitreiking van onze fietszoektocht viel ook Natuurpunt Aartselaar in de prijzen. De vereniging High 5 voor Aartselaar kende Natuurpunt een award voor verdiensten toe voor haar inspanningen voor de Aartselaarse natuur.

Nieuwe Natuurpuntleden

Welkomstpakket NatuurpuntTijdens de Week van het Bos en bij de prijsuitreiking van de fietszoektocht konden we in totaal 7 nieuwe Natuurpuntleden maken, waarvan 5 voor Natuurpunt Aartselaar.
Binnen enige weken (zaterdag 24 november) is het de bedeling van het plantgoed in het kader van de Behaag Natuurlijkactie. Al jaren een moment waarop we leden en niet-leden verwennen met een warm (of een iets straffer) drankje en een hapje. Naast de verkoopsstand met een aantal natuurvriendelijke (eindejaars)producten, hopen we ook een aantal mensen te overtuigen om lid te worden van Natuurpunt.

Zie: Hoe lid worden?

Zaterdag 24 november: Hulp gezocht bij bedeling behaagactie

Met het samenstellen en de bedeling van de plantpakketten en knotwilgpoten sluiten we de haagplantcampagne Behaag...Natuurlijk 2012 af.
Heb je enkele uurtjes vrij om een handje toe te steken bij het samenstellen van de plantpakketten? Dan ben je meer dan welkom van 9 tot 11 u in het Gemeentemagazijn, L.Gilliotlaan 6 Aartselaar
Of wil je de plantpakketten helpen bedelen aan de klanten? Traditiegetrouw stellen we een kleine verkoopsstand op en bieden we de klanten een gratis drankje aan. Dus hulp is zeker welkom! Kom dan van 12 tot 14 u naar dezelfde afspraakplaats.

Laat even iets weten aan Luk en Ria Smets-Thys, 03/289 73 66

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • wo 12 december: Bevers in het Niels Broek voor kinderen en (groot)ouders
  • za 15 december: Zwerfvuilopruiming in Cleydaellaan en Zinkval
  • zo 16 december: Daguitstap naar natuurgebieden op Linkeroever. Inschrijven !
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.