pluspuntNatuurflits Aartselaar
22 augustus 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Nacht van de Vleermuis in Cleydael Golf
  • Natuur.fietszoektocht
  • Volgende activiteiten

Vrijdag 24 augustus: Nacht van de Vleermuis in Cleydael Golf

De inschrijvingen lopen vlot binnen, maar je kan er nog steeds bij. Een unieke kans om dit normaal niet toegankelijk gebied bij avond te bezoeken.Laatvlieger

Zijn vleermuizen echt gevaarlijke en bloeddorstige monsters? Wat met Dracula? Welke vleermuizen wonen in onze omgeving? Vliegen vleermuizen 's nachts in je haar?
Deze en nog meer vragen komen aan bod tijdens de "Nacht van de Vleermuis", die doorgaat op vrijdagavond 24 augustus in de Van Haverbar op Cleydael Golf in Aartselaar.

Om 20 u starten we met een multimediavoorstelling van de wonderlijke wereld van deze zo weinig gekende zoogdieren. Van zodra het donker wordt, gaan we in het prachtige parkgebied van Cleydael Golf kijken en luisteren naar "onze" vleermuizen. Met een bat-detector kunnen we de rondvliegende vleermuizen "horen".

Graag aanmelden tot 23 augustus bij Ronny Verelst, 0475/ 58 55 70
Meebrengen: een zaklamp kan je helpen om de vleermuizen te kunnen zien...

30 juni tot 30 september: Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en Rupelstreek

De vakantie loopt stilaan op haar laatste benen, maar niet voor onze Natuur.fietszoektocht. Je kan nog heel de maand september deelnemen. Heb je hem al gereden? Denk er dan aan je deelnemingsformulier in te zenden.

Door de werken voor Tomorrowland was een vraag van onze zoektocht niet meer oplosbaar. Foto 10 van de fotovraag hebben we geannuleerd. Lees voor je vertrek ook onze last minute pagina.

Natuur.fietszoektochtVan 30 juni tot 30 september kan je deelnemen aan een mooie fietstocht langs de mooiste natuurplekjes van onze regio.

Een informatieve brochure leidt je langs natuurgebieden zoals het Cleydael, Walenhoek, Maeyenhoek, Niels Broek en de Reukens. Je passeert park Solhof en het park van Boom. Je kan even verpozen in recreatiedomein De Schorre en wordt geleid door het toekomstige Stadsrandbos.

Op de verschillende aandachtsplekken zal je gevarieerde vragen kunnen oplossen. Ook fotovragen zullen je aandacht vasthouden. Soms laten we je even te voet in een natuurgebiedje stappen. Zorg voor waterdicht schoeisel en een fietsslot.

Alle vragen worden op duidelijk vastgelegde plaatsen gesteld en dus kan tijdens het rijden alle aandacht naar de verkeersveiligheid gaan.

De route is lusvormig. Je kan dus overal instappen. Haal een brochure (5 euro) in één van onze afhaalpunten en vertrek van daar.

Verschillende horecazaken steunen onze actie. In de brochure vind je enkele uitknipbonnetjes, die je een korting of iets extra's opleveren.

Er zijn prachtige prijzen te winnen. Wij danken onze sponsors! De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 oktober 2012 in de foyer van het Cultureel Centrum 't Aambeeld te Aartselaar. Winnaars krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Za 8 september: Bezoek aan de bossen van de Merode en Averbode bos en heide
  • Woensdag 12 september: Kinderen en (groot)ouders wandelen met Whoppie in de Hobokense Polder Inschrijven!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.