pluspuntNatuurflits Aartselaar
12 juli 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Bezoek aan het Blotevoetenpad te Zutendaal
  • Natuur.fietszoektocht
  • Torenvalken in de Reukens
  • Mis geen enkele Facebook statusupdate
  • Volgende activiteiten

Zondag 22 juli: Bezoek aan het Blotevoetenpad te Zutendaal

Leiding: Danny Jonckheere en Eva Suls

BlotevoetenpadOp onze blote voeten lopen zijn de meeste onder ons al lang verleerd. Van kleins af aan werd er al gezegd: ”Doe iets aan uw voeten.”
Maar nu kunnen we onze voeten terug de vrijheid geven om te voelen en te genieten. Voel de prikkels van houtsnippers, stenen, gras, zand. Voel warm en koud, vochtig en droog. Aangenaam, opwekkend en prikkelend op een route van bijna 2 km in de Lieteberg.
Het lopen op blote voeten is medisch gezien zeer gezond en heeft een positieve werking op de mens. Het stimuleert het hart en de bloedsomloop en de bloeddruk.
Op het pad zijn er verschillende waterpartijen, zandheuvels, steile hellingen en ook een uitkijktoren, een doolhof en een hangbrug waar dat we op onze blote voeten over en op moeten.
Kortom, kom mee op deze leuke halve dag uitstap voor jong en oud. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zeker mee en gaan dit zeer tof en leuk vinden.
Nadien sluiten we af met een pick-nick die we zelf hebben meegenomen en die we daar op een zeer ruim terras kunnen opeten (dranken van het café!)

Praktisch: afspraak om 9.30 u op de parking van het Cultureel Centrum in Aartselaar en aan 't Spant in Wilrijk 15 minuten later.
Kostendelend samenrijden aan 5 eurocent/km.
De afstand naar Zutendaal is 108 km, neem een 11 euro voor de onkosten van het vervoer.
Einde in Aartselaar omstreeks 15 u.

Meenemen: een stuk van 1 euro voor de locker van de schoenen (die krijg je nadien terug), handdoek om nadien de vuile voeten proper te maken en natuurlijk onze pick-nick.
Deelnameprijs: volwassenen 3 euro p/p. Kinderen onder de 1.20 m 2.50 euro p/p.

Voorinschrijven verplicht. Wie mee wil stort ten laatste 15 juli de deelnameprijs op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met vermelding “Blote voetenpad” en het aantal personen en mail/tel.nr.
Wie bijkomende inlichtingen wenst of wie na het verstrijken van de inschrijfdatum toch nog mee wil, telefoneert of mailt naar Danny Jonckheere, 0478 33 24 27

30 juni tot 30 september: Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en Rupelstreek

Last minute bericht: Door de werken voor Tomorrowland is een vraag van onze zoektocht niet meer oplosbaar. Het onderwerp van foto 10 van de fotovraag is afgedekt en dus niet meer vindbaar. Deze foto vervalt. Lees voor je vertrek ook onze last minute pagina.

Natuur.fietszoektochtVan 30 juni tot 30 september kan je deelnemen aan een mooie fietstocht langs de mooiste natuurplekjes van onze regio.

Een informatieve brochure leidt je langs natuurgebieden zoals het Cleydael, Walenhoek, Maeyenhoek, Niels Broek en de Reukens. Je passeert park Solhof en het park van Boom. Je kan even verpozen in recreatiedomein De Schorre en wordt geleid door het toekomstige Stadsrandbos.

Op de verschillende aandachtsplekken zal je gevarieerde vragen kunnen oplossen. Ook fotovragen zullen je aandacht vasthouden. Soms laten we je even te voet in een natuurgebiedje stappen. Zorg voor waterdicht schoeisel en een fietsslot.

Alle vragen worden op duidelijk vastgelegde plaatsen gesteld en dus kan tijdens het rijden alle aandacht naar de verkeersveiligheid gaan.

De route is lusvormig. Je kan dus overal instappen. Haal een brochure (5 euro) in één van onze afhaalpunten en vertrek van daar.

Verschillende horecazaken steunen onze actie. In de brochure vind je enkele uitknipbonnetjes, die je een korting of iets extra's opleveren.

Er zijn prachtige prijzen te winnen. Wij danken onze sponsors! De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 oktober 2012 in de foyer van het Cultureel Centrum 't Aambeeld te Aartselaar. Winnaars krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Torenvalken in de Reukens

In maart hebben Erik, Adrie en Jos de oude torenvalkenkast in de Reukens vervangen door een splinternieuwe (prachtig werk van Ludwig!). De torenvalken konden dit appreciëren en brachten er 4 jongen groot.

torenvalkkast Torenvalken

Mis geen enkele Facebook statusupdate

Facebook Hobokense PolderVolg jij onze Facebookpagina al? Kijk dan snel even je instellingen na, want Facebook heeft weer een aantal veranderingen doorgevoerd. Het is mogelijk dat je sommige pagina-posts niet meer te zien krijgt! Surf naar Natuurpunt Aartselaar op Facebook, klik op de Vind-ik-leuk-knop en controleer of er een vinkje staat bij 'Weergeven in nieuwsoverzicht'. Zo ben je weer helemaal mee met ons en de natuur!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zo 5 augustus: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB: De Reukens
  • Vr 24 augustus: Nacht van de Vleermuis in Cleydael Golf Inschrijven!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.