pluspuntNatuurflits Aartselaar
29 juni 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Adopteer een berm
  • Zwaluwfietstocht
  • Natuur.fietszoektocht
  • Volgende activiteiten

Zaterdag 30 juni: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat & Cleydaellaan

In de vuilbakzwerfvuilVoor de laatste keer in dit werkingsseizoen gaan we de wegbermen in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan van zwerfvuil reinigen. Van alle deelnemende verenigingen heeft natuurpunt grootste aantal vuilniszakken gevuld!
De gemeente ondersteunt dit initiatief met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.
De Zinkvalstraat is al enige tijd autovrij gemaakt en daardoor minder sluik- en zwerfafvalgevoelig. De Cleydaellaan kan een periodieke opruimactie spijtig genoeg gebruiken.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt immers mee je gemeente schoon en steunt je vereniging! Wij zorgen voor vuilzakken.

Afspraak: om 10 u  in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot 11.30 uur. Stevig schoeisel of laarzen aan te raden.

Info bij Ronny Verelst, 0475/58.55.70. Meer info

Zondag 8 juli: Fietstocht: Op zoek naar zwaluwen in Aartselaar

zwaluwnestOp 25 mei hadden we de indruk dat de zwaluwen dit jaar iets later aan het nestelen beginnen. De kwakkelzomer zal hier wel wat mee te maken hebben. Daarom maken we een tweede inspectieronde langs de boerderijen van Groenenhoek, Zinkval en De Reukenst.

Jaarlijks inventariseren we het zwaluwbestand in onze gemeente. Zo leren we de evolutie van het zwaluwenbroedbestand kennen. Ons onderzoek richt zich vooral op het voorkomen van de boerenzwaluw. Het subsidiereglement van Aartselaar wil het behoud van zwaluwnesten stimuleren door een geldelijke beloning van broedgevallen.

Afspraak om 10 u aan de kerk St-Leonardus op het Laar. We sluiten daar ook af rond 12.30 u. Meebrengen: fiets, regenkledij (indien nodig). Wij zorgen voor tellijsten en een spiegel op steel om in de nesten te kunnen kijken.
Info bij Luk Smets, 03/289 73 66

30 juni tot 30 september: Natuur.fietszoektocht in Aartselaar en Rupelstreek

Natuur.fietszoektochtVan 30 juni tot 30 september kan je deelnemen aan een mooie fietstocht langs de mooiste natuurplekjes van onze regio.

Een informatieve brochure leidt je langs natuurgebieden zoals het Cleydael, Walenhoek, Maeyenhoek, Niels Broek en de Reukens. Je passeert park Solhof en het park van Boom. Je kan even verpozen in recreatiedomein De Schorre en wordt geleid door het toekomstige Stadsrandbos.

Op de verschillende aandachtsplekken zal je gevarieerde vragen kunnen oplossen. Ook fotovragen zullen je aandacht vasthouden. Soms laten we je even te voet in een natuurgebiedje stappen. Zorg voor waterdicht schoeisel en een fietsslot.

Alle vragen worden op duidelijk vastgelegde plaatsen gesteld en dus kan tijdens het rijden alle aandacht naar de verkeersveiligheid gaan.

De route is lusvormig. Je kan dus overal instappen. Haal een brochure (5 euro) in één van onze afhaalpunten en vertrek van daar.

Verschillende horecazaken steunen onze actie. In de brochure vind je enkele uitknipbonnetjes, die je een korting of iets extra's opleveren.

Er zijn prachtige prijzen te winnen. Wij danken onze sponsors! De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 28 oktober 2012 in de foyer van het Cultureel Centrum 't Aambeeld te Aartselaar. Winnaars krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zo 22 juli: Bezoek aan het Blote voetenpad te Zutendaal
  • Zo 5 augustus: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB: De Reukens
  • Vr 24 augustus: Nacht van de Vleermuis in Cleydael Golf
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.