pluspuntNatuurflits Aartselaar
13 maart 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • "Adopteer een berm": Zinkvalstraat & Cleydaellaan
  • Workshop Composteren elke maand in Containerpark
  • Slimmer dan de vos
  • Paddenactie in de Groenenhoek

Zondag 25 maart: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat & Cleydaellaan

In de vuilbakOok vandaag gaan we  de wegbermen in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan van zwerfvuil reinigen. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.
De Zinkvalstraat is al enige tijd autovrij gemaakt en daardoor minder sluik- en zwerfafvalgevoelig. De Cleydaellaan kan een periodieke opruimactie spijtig genoeg gebruiken.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt immers mee je gemeente schoon en steunt je vereniging! Wij zorgen voor vuilzakken.

Afspraak: om 10 u  in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot 11.30 uur. Stevig schoeisel of laarzen aan te raden.

Info bij Ronny Verelst, 0475/58.55.70

Meer info

Workshop Composteren elke maand in Containerpark

compost zeven (VELT 1993)Elke maand op de derde zaterdag is er een compostmeester aanwezig op het Containerpark (aan de uitgang). Je kan er langsgaan met je vragen over composteren en afvalarm tuinieren. Maar vanaf dit jaar is er meer: telkens om 10 uur (en tot ten laatste 12 uur) is er een Workshop met een thema.

Voor 17 maart is dat "Compost zeven, bladgrond mengen en het maken van een compostzeef". Deze workshop is gratis, maar we vragen wel dat je je op voorhand inschrijft via swaeneke@telenet.be. Breng werkhandschoenen mee, meer info bekom je na inschrijving.

Dit alles gebeurt onder de bezielende stimulans van Schepen voor Milieuzaken Marijke Vandebroeck.

Slimmer dan de vos

vosHeb jij kippen of ganzen en wil je ze beschermen tegen de sluwe streken van de vos? Lees dan zeker onze brochure Slimmer dan de vos.

Actueel: De jacht op de vos zal uw kippen niet beschermen

Dossier: Vos: problemen & oplossingen

Paddenactie in de Groenenhoek

paddenschermOns paddenscherm aan de Groenenhoek is zeer effectief. Er worden veel minder verongelukte dieren aangetroffen.

We danken de talrijke vrijwilligers die 's morgens en 's avonds langwandelen om de emmers leeg te maken en de diertjes veilig over te brengen.

Kom je ook eens graag helpen? Geef aan Ronny op wanneer het voor jou past.

Info bij Ronny Verelst, 0475/58.55.70 en onze website.
Zie ook onze berichtgeving op onze Facebookpagina

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zondag 25 maart: "Adopteer een berm"
  • Woensdag 28 maart: Bezoek aan een schapenboerderij in Reet (volzet)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.