pluspuntNatuurflits Aartselaar
8 januari 2012
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

 • Feestelijk kaas- en vleesbuffet met terugblik op 2011
 • Kijken naar winterse watervogels in Walenhoek
 • Leden werven leden: laatste week
 • Gemeenteraadsverkiezingen
 • P'ark: 10 % korting voor Natuurpuntleden
 • Nieuw op internet: verslagen van onze reizen
 • Komende activiteiten

Zaterdag 4 februari: Feestelijk kaas- en vleesbuffet met terugblik op 2011

Natuurpunt Aartselaar wenst je een gezond 2012 in een gezonde omgeving en nodigt je uit op een gezellige ledenavond

ledenavondDe afdeling is de spil van het verenigingsleven van Natuurpunt. Daar gebeuren de natuurstudie-activiteiten, beschermingsprojecten, cursussen en uitstappen. Een afdeling als Natuurpunt Aartselaar wordt gevormd door mensen zoals jij en wij, die zich betrokken voelen met hun omgeving en aan hun kinderen en kleinkinderen een boeiende leefomgeving willen doorgeven.
Op 4 februari houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. We maken er een feestelijke avond van. Om 19 u verwelkomen we je graag met een aperitief. Aansluitend smullen we van een heerlijke kaastafel met verse vruchten.
Maar we maken ook even tijd vrij om je een jaaroverzicht van onze voorbije activiteiten in 2011 te geven. Dank zij de moderne technieken maken we er een mooie digirama van.
En we laten je voor het dessert ook al even "proeven" van ons verder aanbod in 2012.

Praktisch: 19 u in Zaal Laïs van het Parochiaal Centrum, Baron Van Ertbornstraat 7  Aartselaar.
Inschrijven noodzakelijk door te telefoneren of mailen naar Luk en Ria Smets-Thys, 03/289 73 66 én door het deelnamebedrag te storten voor het buffet, zijnde 10 euro per persoon. Storten kan op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding: "Buffet" en aantal personen.
Natuurpunt Aartselaar biedt je graag het aperitief en een heerlijk dessert aan! Dranken (wijnen, frisdranken en warme dranken) worden ter plekke afgerekend.
WELKOM !!!

Woensdag 18 januari: Kijken naar winterse watervogels in Walenhoek

kidsbergeendVandaag nodigen we jongens en meisjes, samen met hun ouders en/of grootouders uit voor een winterse vogelkijkwandeling in één van onze mooiste waterrijke gebieden. Walenhoek is een uitmuntend overwinteringsgebied voor een aantal watervogels: kuifeend, tafeleend, slobeend, krakeend, wilde eend, aalscholver en meerkoet.
Maar hoe weet je nu naar welke vogel je kijkt? We kleuren eerst ons eigen vogelgidsje in, zodat we heel goed weten op welke kenmerken we moeten letten, en dan gaan we op pad. Wij brengen alvast enkele telescopen en ook een aantal verrekijkers mee, zodat we de vogels beter kunnen bekijken.

Meebrengen: Enkele kleurpotloden, een verrekijker (als je dat hebt)
Afspraak: 13u45 bezoekerscentrum de Paardenstal, Boomsestraat 221, Niel-Hellegat
Einde: omstreeks 15u30
Deelnameprijs: 1 euro (vogelgidsje) ter plaatse te betalen.
Meld vooraf je deelname aan Ilse: tel.03/887.51.69

Leden werven leden: laatste week

ijsbeer 
Bijna 90.000 gezinnen zijn vandaag al lid van Natuurpunt. Dat is ontzettend belangrijk, want hoe meer leden we hebben, hoe meer natuur we kunnen beschermen. En dat is vandaag broodnodig!

Heb jij ook nog een buurman, nichtje, collega of kennis die net als jij geeft om de natuur, die ook achter natuurbescherming staat en die nog geen lid is van Natuurpunt? Overtuig hen nu! Op die manier help je Natuurpunt groeien en maak je zelf kans op een prachtige prijs zoals een reis naar Spitsbergen of een prachtige verrekijker.

Sluit je nieuwe leden vóór 15 januari aan!

Gemeenteraadsverkiezingen

Dit jaar moeten we weer naar het stemhokje voor een nieuwe lichting gemeentelijke mandatarissen. Natuurpunt Aartselaar stuurt bij die gelegenheid een memorandum naar de politieke partijen, waarin we onze prioriteiten aangeven voor een goed natuur- en milieubeleid. Ons memorandum van 2006 kan je nog op onze website vinden.

Voor het werkstuk van 2012 kan je je eigen wensen aangeven. Wens je een stadsrandbos? Meer groen in de straten? Propere bermen? Wat denk je van trage wegen? Meer acties zoals "Met belgerinkel naar de winkel"? Heeft Aartselaar een duurzaamheidsambtenaar nodig? Moet een gemeente natuur aankopen ?...

Hoe meer input van onze leden, hoe waardevoller ons memorandum wordt. Zend je reacties aan beleid@natuuraartselaar.be.

Nieuwe partner: P'ark: 10 % korting voor Natuurpuntleden

P'arkVoor de winkel P'ark in Antwerpen zijn stadstuinen, daktuinen, balkons, stadsparken en de natuurgebieden langs de Schelde en rond de stad het uitgangspunt.
Het aanbod bestaat uit een brede waaier van duurzame producten, vervaardigd via eerlijke handel, met een eigen verhaal en een link met de natuur: tuinartikelen en
decoratieve nestkastjes, verzorgingsproducten, speelgoed, geschenken, verrekijkers, telescopen, laarzen en buitenkledij.
Als Natuurpuntlid krijg je op vertoon van je lidkaart 10% korting op al je aankopen!

Klik hier voor andere kortingen met uw lidkaart                                                                                 Kammenstraat 30
2000 Antwerpen
Tel: 03 294 81 02

Nieuw op internet: verslagen van onze reizen

Natuurpunt Hobokense Polder en Natuurpunt Aartselaar organiseerden al verschillende keren samen een reis. Lees de mooi verzorgde verslagen van de meerdaagse uitstappen op de website van Natuurpunt Hobokense Polder. Je kan de verslagen zowel online lezen als afladen als pdf. Klik hier.
Met dank aan onze verslaggevers, fotografen en samenstellers.

reaisverslagen

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

 • Zondag 22 januari: Adopteer een berm: Zinkvalstraat
 • Zaterdag 28 januari: Plaatsen van paddenschermen aan de Groenenhoek
 • Zondag 29 januari: Winterse wandeling in de Oude Nete-arm en bezoek aan de vogelkijkhut aan het AWW-spaarbekken Eekhoven
 • Zaterdag 4 februari: Feestelijk kaas- en vleesbuffet met terugblik op 2011  Inschrijven!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.