Natuurflits Aartselaar
23 november 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • 10 jaar Natuurpunt
  • Kinderen en (groot)ouders helpen de tuinvogels!
  • Winterwandeling in de Hobokense Polder
  • Natuur.kalender 2012
  • Red het bos bij de Kalmthoutse Heide
  • Komende activiteiten

10 jaar Natuurpunt

 

Woensdag 30 november: Kinderen en (groot)ouders helpen de tuinvogels!

staartmeesDe winter komt eraan, tijd om onze tuinvogels een beetje te verwennen. Vandaag geven we je enkele tips om van je tuin een eerste klas restaurant voor onze tuinvogels te maken. Dan kan je er zelf ook van genieten om ze te bekijken. En we gaan natuurlijk ook zelf aan de slag: we maken vogelvoedering, een voedervetbol,…

Praktisch: Voor deze activiteit moet je wel inschrijven. 20 kinderen vanaf 5 jaar, vergezeld door een (groot)ouder kunnen deelnemen.
Deelnameprijs: 2 euro per kind voor leden van Natuurpunt en Gezinsbond, 1 euro per volwassene. Niet-leden betalen 3 (kind) en 2 euro (volwassene). Ter plaatse te betalen (een knabbeltje voor jezelf is hierbij inbegrepen).
Afspraak om 14 u in het Par. Centrum ‘t Wolffaertshof, B. Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar. Einde om 16 u.
Meer info en inschrijven: Ria Thys 03/289 73 66

Zondag 4 december: Winterwandeling in de Hobokense Polder

Hobokense PolderEen uitstapje niet ver uit de buurt. Wie aan Hoboken denkt, heeft niet direct een natuurbeeld voor ogen. Nochtans is Hoboken het groenste district van Antwerpen. Dat is vooral te danken aan de Hobokense Polder, met 170 ha het grootste natuurgebied van de stad. Sneeuw zal er wel nog niet liggen, maar het landschap is winters. Misschien zijn er reeds overwinterende eenden op het Broekskot. Bomen hebben hun bladeren verloren, maar aan sihouet, schors en knoppen blijven ze herkenbaar.

Afspraak: Parking Cultureel Centrum te Aartselaar om 9.30 u. Kostelend samenrijden per auto. Terug 12.30 u.
Meebrengen: laarzen, warme lach om de koude te verdrijven.
Info en gids: Luk Smets, 03/289 73 66

Natuur.kalender 2012

Natuur.kalender 2012 

Ook voor het jaar 2012 kan je een mooie Natuur.kalender bekomen met prachtige foto's van bekende natuurfotografen. Prijs 9 euro.

Nieuw zijn wenskaarten met foto's uit de Natuur.kalender. Ze worden verkocht in sets van 5 stuks met omslag aan 5 euro. Zij bevatten geen jaartal, dus kan je ze een jaar later ook nog verzenden.

Onze nieuwe kalender 2012 kan je al eens doorbladeren op de website van Natuurpunt Aartselaar.

Red het bos bij de Kalmthoutse Heide

Alarmkreet van natuurvrienden in Kalmthout

De grote heidebrand zit nog vers in het geheugen en alweer is er een dreiging voor onze natuur.

Op het einde van de Kinderwelzijnstraat in Kalmthout, grenzend aan de Kalmthoutse Heide, ligt een uniek stuk natuur dat dreigt verloren te gaan door de macht van het geld. Bouwbedrijf Van Wellen heeft - ondanks veel protest van de bevolking en een drievoudig 'njet' van het Kalmthoutse gemeentebestuur - met de hulp van de juiste machtige en kapitaalkrachtige relaties, advokaten en rechters toch toelating gekregen om dit mooie bos weg te halen om er dure woningen te bouwen.

Wij vinden het zeer erg dat mensen zich gewetenloos ten dienste stellen van wie macht en geld heeft om die dan nog rijker te maken met als argument "Ik doe waarvoor ik betaald wordt en ik doe niets onwettelijks". Dat is inderdaad waar. Dit bouwproject is blijkbaar niet onwettelijk. Maar het is niet omdat iets volgens de wet gebeurt, dat het ook rechtvaardig en menselijk is. Er gaat een stuk schoonheid en natuur verloren, alle kinderen uit de buurt verliezen weer een mooi speelterrein, en de wereld wordt er niet beter van. De enigen die winnen zijn de firma Van Wellen en degenen die dit dossier voor de firma Van Wellen tot een goed (sic) einde hebben gebracht.

Klik hier om naar de website te gaan: http://www.petities24.com/red_het_bos_bij_de_kalmthoutse_heide

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • wo 7 december: Jongens en meisjes pluizen met hun (groot)ouders braakballen in de Paardenstal
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.