Natuurflits Aartselaar
30 oktober 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Hulp gevraagd bij actie Behaag..natuurlijik
  • Openbaar onderzoek van RUP De Reukens
  • Nieuwe wandel- en fietsgids
  • Neem Natuurpunt op in je testament
  • Leden werven leden
  • Komende activiteiten

Hulp gevraagd bij actie Behaag..natuurlijk

behaagDe verkoop van de planten voor Behaag…Natuurlijk 2011 is achter de rug. Nu nog de pakketjes samenstellen en aan de man brengen. Dat gebeurt op zaterdag 26 november in het Gemeentemagazijn, L.Gilliotlaan 6  Aartselaar.

Heb je enkele uurtjes vrij om een handje toe te steken bij het samenstellen van de plantpakketten?  Dan ben je meer dan welkom van 9 tot 11 u.
Of wil je de plantpakketten helpen bedelen aan de klanten? Traditiegetrouw stellen we ook een kleine infostand op en bieden we de klanten een gratis drankje aan. Dus hulp is zeker welkom! Kom dan van 12 tot 14 u.

Meld je aanwezigheid vooraf aan Luk en Ria Smets-Thys, 03/289 73 66.

Openbaar onderzoek van RUP De Reukens

RUP Reukens 
De gemeenteraad van Aartselaar stelde in de zitting van 26 september 2011 het ontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) De Reukens voorlopig vast.

Van 24 oktober tot en met 22 december 2011 loopt er een openbaar onderzoek.

Meer info en het volledig dossier op de website: http://www.aartselaar.be/Nieuws/1563/default.aspx?id=961

Dit zullen we zeker op de bestuursvergadering van Natuurpunt Aartselaar bespreken. Indien u opmerkingen hebt over deze plannen, vernemen we dit graag via mail.

Nieuwe wandel- en fietsgids

Natuur.gids 
Alle leden van Natuurpunt, en dat zijn al 88.000 gezinnen, ontvingen de nieuwe uitgave van NATUUR.GIDS, met 66 verrassende natuurtochten in België: 10 fietstochten en een mountainbiketocht door de groene plekjes van Vlaanderen en Wallonië en 55 wandelingen in de mooiste natuurgebieden.

De wandelingen en fietstochten in de gids kwamen tot stand dankzij de inzet van de duizenden vrijwilligers die actief zijn in de lokale afdelingen van Natuurpunt en Natagora. Zij zochten voor jou de allermooiste natuurroutes uit en zorgden voor een perfecte bewegwijzering. Het zijn stuk voor stuk pareltjes geworden!

Ben je nog geen lid, wordt het dan nu. Je lidmaadschap blijft gelden tot 1 januari 2013 en deze Natuur.gids zit in je welkomstpakket.

Meer info over de voordelen van het lidmaatschap

Neem Natuurpunt op in je testament

Koffienamiddagen over legaten

Paula SemerNatuurpunt organiseert een koffienamiddag over legaten. Als je interesse hebt om Natuurpunt als goed doel op te nemen in je testament, nodigen we je graag hierop uit. We vertellen je graag wat Natuurpunt kan doen met extra werkingsmiddelen uit legaten. Daarnaast krijg je een overzicht van de mogelijkheden die er bestaan om fiscaal de meest voordelige werkwijze te zoeken.

Je bent welkom op donderdag 3 november in Hoeve Dieseghem, Wouter Volckaertstraat 44 te Mortsel. Ontvangst is vanaf 14 uur, het programma start om 14.30 uur. We eindigen om 16 uur waarna je tijd hebt om persoonlijke vragen te stellen.

Alle informatie over deze namiddagen kan je krijgen van Ward Stulens, 015-29 72 47, www.natuurpunt.be/legaten (hier vind je ook een wegbeschrijving). Inschrijven hoeft niet, maar we horen graag van je komst.

Leden werven leden

Spitsbergen88.000 gezinnen zijn lid van Natuurpunt. Dat is ontzettend belangrijk, want hoe meer leden we hebben, hoe meer natuur we kunnen beschermen. En dat is vandaag broodnodig! Heb jij ook zo'n buurman, nichtje, collega of kennis die net als jij geeft om de natuur, die ook achter natuurbescherming staat en die nog geen lid is van Natuurpunt? Overtuig hen NU! Op die manier help je Natuurpunt groeien. Zelf maak je kans op een prachtige prijs. Wie weet win jij wel een onvergetelijke reis naar Spitsbergen!

Je hebt iemand overtuigd om lid te worden en Natuurpunt mee te helpen groeien. Geweldig, want nu maak je zelf ook kans op een mooie prijs.

Win win win!

Iedereen die tussen 15 september 2011 en 15 januari 2012 een nieuw lid aanbrengt voor Natuurpunt ontvangt een uniek wedstrijdnummer. Daarmee maak je kans op een van de prachtige prijzen. Kan je meer dan één persoon overtuigen om lid te worden? Des te beter, want voor ieder nieuw lid dat jij aanbrengt, krijg je een extra wedstrijdnummer en dus meer kans op een prijs!

http://www.natuurpunt.be/nl/doe-mee/leden-werven-leden_2500.aspx

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • zo 13 november: “Adopteer een berm”: Zinkvalstraat en Cleydaellaan
  • wo 30 november: Kinderen en (groot)ouders helpen de tuinvogels!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.