Natuurflits Aartselaar
4 oktober 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Natuurwandeling in het Cleydaelhof
  • Geef een Natuur.geschenk
  • Behaag..natuurlijk
  • Komende activiteiten

Week van het Bos: Thema: Bossen zonder grenzen
Zondag 9 oktober: Natuurwandeling in het Cleydaelhof

Week van het bosAlle bossen verdienen onze aandacht. Niet alleen de bossen van derdewereldlanden, maar ook de bossen van bij ons. Het is echter maar door eerst voor onze eigen deur te vegen en het goede voorbeeld te geven dat we geloofwaardig kunnen overkomen bij diegenen die we soms op de vingers tikken.
Bossen in het algemeen zijn hier een goed voorbeeld van. Hun invloed spreidt zich uit over een gebied dat vele malen groter is dan hun grenzen. Hun werking bestaat er o.a. in om door fotosynthese koolstof en water om te zetten in suikers en zuurstof. Verder bevorderen bossen de biodiversiteit in de natuur door hun veelzijdigheid en door hun aantal.
Alleen al deze 2 redenen maken dat we een grenzeloos vertrouwen zouden moeten hebben in hun positieve werking en in hun hulp bij het instandhouden en bevorderen van het leven op aarde. Een handje helpen door duurzaam bosbeheer toe te passen  en kennis te vergaren van hun eigenschappen zijn de eerste stappen die we moeten zetten om het tij te doen keren bij ons en bossen hun vroegere glorie terug te geven.    

Praktisch: Wil je er meer over weten, kom dan op zondag 9 oktober om 10 u naar de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). De wandeling is ca 3 km en duurt ongeveer 2 uur. Stevig schoeisel of laarzen aan te raden. Niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Gidsen zijn Johan Herreman en Ronny Verelst.
Info: Johan Herreman, 03/887 27 98

Geef een Natuur.geschenk

Natuur.kalender 2012 

Gedaan met de uitputtende tochten langs overvolle winkelstraten om het geschikte cadeau te vinden. Natuurpunt biedt je een selectie geschenkartikelen aan om te verrassen én tegelijk de natuur te helpen. Een deel van het bedrag gaat namelijk rechtstreeks naar de aankoop en het beheer van natuur in Vlaanderen. Van een Trappistenmandje tot een Natuur.kalender: geef een Natuur.geschenk cadeau!

Onze nieuwe kalender 2012 kan je al eens doorbladeren op onze website.

Behaag..natuurlijk

In het gemeentelijk infoblad van september vond je ook info over onze behaagactie. Een volledige beschrijving van het aanbod vind je op www.natuurpunt.be/behaag.

Bestellen is eenvoudig. Op de website van de gemeente vind je het bestelformulier. Druk het af en geef het met het benodigde bedrag af op de Milieudienst.

behaag natuurlijk

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • zaterdag 8 oktober: Film in het bos: Baas in eigen bos  volzet
  • woensdag 19 oktober: Op zoek naar kleine zoogdiertjes in Maaienhoek (kids)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.