Natuurflits Aartselaar
29 augustus 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:
Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

 • Cursus: Paddenstoelencursus voor beginners
 • "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan
 • Komende activiteiten

Cursus: Paddenstoelencursus voor beginners

Luk SmetsMet deze vierdelige cursus willen we u inwijden in de boeiende wereld van de paddenstoelen. Er zal aandacht gegeven worden aan de families, de algemene soorten en aan de levenswijze van deze organismen.
We voorzien:

 • Twee theorielessen op dinsdagen 6 en 13 september van 19.30 u tot 22.30 u in het Parochiaal Centrum,
  B. Van Ertbornstraat 7 in Aartselaar.
 • De twee praktijkuitstappen gaan door
  • op zaterdag 17 september van 14 u tot 17 u
   in de Hobokense Polder
  • op zaterdag 1 oktober van 14 u tot 17 u
   in het Aartselaarse Cleydaelhof.

Lesgevers zijn Hans Vermeulen en Wim Veraghtert van Natuurpunt Educatie.
Inschrijven verplicht bij Ria Thys, 03/289 73 66.
Deelnamegeld bedraagt 28 euro voor Natuurpuntleden en 36 euro voor niet-leden. In deze prijs is een lijvige syllabus inbegrepen. Het juiste bedrag dient gestort te worden op rek. 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding "Cursus paddenstoelen".

Zondag 4 september: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan

In de vuilbakVandaag maken we al voor de vierde maal dit jaar de wegbermen in de Zinkvalstraat en de Cleydaellaan schoon. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.
In januari hebben we ons werkingsgebied vergroot van de Zinkvalstraat tot de Cleydaellaan ter hoogte van het kasteelpark. De Zinkval is immers autovrij gemaakt en daardoor minder sluik- en zwerfafvalgevoelig. De Cleydaellaan kan een periodieke opruimactie spijtig genoeg gebruiken.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt immers mee je gemeente schoon en steunt je vereniging! Wij zorgen voor vuilzakken.
Afspraak: om 10 u in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot 11.30 uur. Stevig schoeisel of laarzen aan te raden. Je houdt mee je gemeente schoon en steunt je vereniging!

Info: Ronny Verelst, 0475/58 55 70 of klik hier.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

 • zondag 18 september: Deelname aan Autoluwe Zondag
 • donderdag 22 september: Info-avond - Behaag natuurlijk en autochtoon... Voor meer biodiversiteit in de “ecologische” siertuin
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.