Natuurflits Aartselaar
2 juli 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:

Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Zwaluwfietstocht in Aartselaar
  • Sneukeltocht in het Solhofpark
  • Westmalle Trappist in een 'Natuurpuntjasje' bij Delhaize
  • Nog geen lid? Word het vandaag !
  • Komende activiteiten

Vrijdag 8 juli: Zwaluwfietstocht in Aartselaar

zwaluwnestIn mei fietsten we al langs de Aartselaarse boerderijen om de stand van zaken na te gaan van de boerenzwaluwen. Maar zwaluwen broeden meestal tweemaal in het broedseizoen. Vandaar dat we nog een tweede ronde doorheen Aartselaar plannen.

Afspraak:  We maken er een avondfietstocht van. Vertrek om 19 u aan de kerk St-Leonardus op het Laar. We sluiten daar ook af rond 21.30 u. Meebrengen: fiets, regenkledij (indien nodig).
Wij zorgen voor tellijsten en een spiegel op steel om in de nesten te kunnen kijken.
Info bij Luk Smets, 03/289 73 66

Boerenzwaluweieren - foto Ria Thys  

Zondag 17 juli: Sneukeltocht in het Solhofpark

Gezellig stappen en tussendoor proeven van lekkere hapjes... meer moet dat niet zijn op een luie zondagmiddag.... En dit in het mooie kader van het Solhofpark. 
schoenenTussen 14 u en 16.30 u verwelkomen we jong en oud voor 'n lekkere wandeling met proevertjes uit de Wereldwinkel. Die ‘verdien’ je na het uitvoeren van korte proefjes.

Natuurpunt, de Gezinsbond en de Wereldwinkel van Aartselaar werken samen aan  
deze sneukeltocht ten voordele van het team Pole Pole (n° 114), dat deelneemt aan Oxfam Trailwalker, een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen.
De trailwalker is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen in maximum 30 uur en dus goed voor 400 stapkilometers.
Meer info op http://www.trailwalker.be/
De opbrengst van vandaag gaat volledig naar de projecten ivm 'duurzame landbouw' van Oxfam Solidariteit.
Meer info bij Saskia Mercelis (0488/201386)

Westmalle Trappist in een 'Natuurpuntjasje'

NatuurpunttrappistNatuurpunt blaast eind dit jaar 10 kaarsjes uit. Om dit te vieren stapte Natuurpunt naar de Brouwerij der Trappisten van Westmalle om een feestelijke verpakking met twee flesjes tripel, twee flesjes dubbel en een trappistenglas te ontwikkelen.

De mandjes worden verkocht aan € 10,00 (€ 0,40 leeggoed inbegrepen) het stuk. Per verkocht mandje krijgt Natuurpunt € 2,00.

Deze mandjes zijn te verkrijgen in AD Delhaize, Kapellestraat Aartselaar.

AD Delhaize

Nog geen lid? Word het vandaag !

Rupel.blad juli 2011Onze leden krijgen een van deze dagen het nieuwe nummer van Rupel.blad in de bus.

Je kan er artikels in lezen over een gloednieuwe wandelfolder Niels Broek-Walenhoek. Je krijgt info over een project voor instandhouding van de rugstreeppad in de kleiputten van Terhagen en het plaatsen van kunstnesten voor gierzwaluwen aan enkele Boomse scholen.

Daarnaast 2 leuke verhalen over paddenstoelen in het Niels Broek en een verslag van de inventarisatie in 2010 met amfibieënfuiken.

Bijzonder leuk is een verhaal over de knoteik in Aartselaar (met dank aan de Heemkundige Kring) en de opening door de gemeente van het nieuwe Reukenspad.

In de Natuur.kalender krijg je info over de activiteiten van Natuurpunt Aartselaar en Rupelstreek.

Ben je nog geen lid van Natuurpunt? Dan kan je vanaf vandaag lid worden aan heel gunstige voorwaarden. De vervaldag voor nieuwe lidschappen wordt met een jaartje verschoven en wordt 31 december 2012. Word je dus nu lid, dan geldt dit voor anderhalf jaar en dat voor het normale lidgeld van 24 euro.

Hoe word ik lid ?

Kijk snel op onze website!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • zondag 7 augustus:Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB: De Reukens
  • woensdag 24 augustus: Zintuigentocht voor kinderen en (groot)ouders in het Cleydaelhof
  • zaterdag 27 augustus: Nacht van de vleermuis in Aartselaar
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.