Natuurflits Aartselaar
6 juni 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:

Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Daguitstap naar Kooldries in Brecht en tuin van Ivo Pauwels in Zoersel
  • Het geheime leven van bomen
  • "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan
  • Kinderen en (groot)ouders beleven een vrolijke beestenboel
  • Komende activiteiten

Zondag 19 juni: Daguitstap naar Kooldries in Brecht
en de tuin van Ivo Pauwels in Zoersel

VELTi.s.m. VELT

In de voormiddag bezoeken we onder leiding van een plaatselijke gids het natuurgebied Kooldries-Hoofsweer in Brecht. Na de middag brengen we een bezoek aan de tuin van Ivo Pauwels in Zoersel.

Alle info over deze boeiende daguitstap vindt u hier.
Heb je interesse, wacht dan zeker niet te lang om in te schrijven: er kunnen maximum 30 mensen mee.
Vertrek om 9 u stipt aan 't Spant, Boomsesteenweg 337 Wilrijk.Terug omstreeks 17.30 u.
Info: Nestor Janssens, tel 03 887 54 77

Zondag 26 juni 2011: Het geheime leven van bomen

Bij onze collega's van Natuurpunt Hobokense Polder

Een wandeling voor het hele gezin vol magie en mysterieuze ontmoetingen
Onderweg genieten van een hapje en een drankje
Op het eindpunt: Natuurcafé en een knutselmoment voor de kinderen

boomOp deze dag slaan Natuurpunt Hobokense Polder en Gezinsbond Hoboken de handen in elkaar voor een grote familiedag in het teken van de bomen. Met je hele gezin kan je een wandeling maken door de Hobokense Polder vol magie en mysterieuze ontmoetingen. Via een aangeduid traject kom je aan verscheidene stopplaatsen, waar onze medewerkers in aangepaste kledij je fabels en sprookjes vertellen en allerlei informatie en wetenswaardigheden geven over bomen en de magie errond. Onderweg kan je genieten van een hapje en een drankje. Op het eindpunt is een knutselactiviteit voorzien en kan je nagenieten bij een frisdrank in ons natuurcafé.

Je kan vrij vertrekken tussen 13 u en 14.30 u aan de Scheldelei, ter hoogte van Leigrachtlaan, Hoboken (Polderstad). Het einde is voorzien tussen 17 u en 18 u. Best stevig schoeisel aantrekken. Zonnecrème en muggenmelk kunnen nuttig zijn.

Leden Natuurpunt en Gezinsbond betalen 2 euro per persoon of 7 euro per gezin; voor niet-leden is de prijs respectievelijk 3 en 10 euro. Hapje en drankje onderweg zijn inbegrepen.

Informatie en inschrijving bij Jeannine Nielandt, tel. 03/887 85 65, polderbloemeke@hotmail.com. In uw mail/telefoon graag het aantal volwassenen en kinderen vermelden.
Storting van inschrijvingsgeld graag op rekening 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met vermelding "bomenwandeling" en aantal personen.

Zaterdag 25 juni: "Adopteer een berm": Zinkvalstraat en Cleydaellaan

In de vuilbakVandaag plannen we weer een opruimactie aan de wegbermen van de Zinkvalstraat en een deel van de Cleydaellaan.
In januari hebben we namelijk ons werkingsgebied vergroot van de Zinkvalstraat tot de Cleydaellaan ter hoogte van het kasteelpark. De Zinkval is immers autovrij gemaakt en daardoor minder sluik- en zwerfafvalgevoelig. De Cleydaellaan kan een periodieke opruimactie spijtig genoeg gebruiken.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt immers mee je gemeente schoon en steunt je vereniging! Wij zorgen voor vuilzakken.

Afspraak om 10 u vooraan in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot ca 11.30 uur.
Meebrengen: werkhandschoenen en stevig schoeisel of laarzen.
Info: Ronny Verelst, 0475/58 55 70 of klik hier.

Woensdag 29 juni: Kinderen en (groot)ouders beleven een vrolijke beestenboel

kidsOp de boerderij van Dorien en Serge is er altijd wat te beleven. Niet te verwonderen met al die dieren op ’t erf: een kudde paarden, een kakelende kippenfamilie, visjes groot en klein, een steenuiltje dat zich niet laat zien en een boze hond.
Wij gaan die dag op verkenning tussen het stro en maken zelf een vers ‘ambachtelijk’ vieruurtje. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Afspraak om 15 u bij Dorien en Serge, Dirkputstraat 305, 2850 Boom (lange oprit gelegen tussen huisn° 303 en 309)
Carpoolen vanuit Aartselaar is mogelijk. Afspraak om 14.45 u op de parking van het CC.

Prijs: 3 euro p/p voor leden Natuurpunt/Gezinsbond; 5 euro p/p voor niet leden. Vooraf te betalen op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding van "beestenboel" en aantal personen.
Voor kinderen van 5 tot 8 jaar (max 20), samen met hun (groot)ouder(s).
Vooraf inschrijven bij Saskia Mercelis - 0488/20 13 86

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • vrijdag 11 juli: Zwaluwfietstocht in Aartselaar
  • zondag 17 juli: Sneukeltocht in het Solhofpark
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.