Natuurflits Aartselaar
22 maart 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

In deze flits:

Facebook Aartselaar
Volg ons op Facebook

  • Lente, de natuur ontwaakt! Wandeling in het Solhofpark
  • Fietstocht langs Antwerpse parken
  • Paddenoverzetactie Groenenhoek loopt ten einde
  • Komende activiteiten

Zondag 27 maart: Lente, de natuur ontwaakt!

Wandeling in het Solhofpark

Infobord SolhofEen wandeling in ons gemeentelijk park Solhof is alweer een tijdje geleden. Vandaag gaan we eens kijken welke lentebloeiers er al te bespeuren vallen en welke vogels we kunnen waarnemen. Maar we zullen ook de nieuwe infoborden die door Natuurpunt Aartselaar ontworpen zijn en in september 2010 door de gemeente Aartselaar bekostigd en geplaatst zijn, even bekijken en bespreken. Kinderen, op elk bord staat een leuke doe-opdracht. Dus ook voor jullie heel leuk om erbij te zijn.

Praktisch:
We komen samen aan de ingang van het Solhof, Solhofdreef (tegenover Lindelei) om 14.30 u. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Voorzie stevig schoeisel (laarzen na regenweer). De wandeling staat open voor iedereen en is gratis. Kinderwagens kunnen mee.
Info en gids: Luk Smets, 03/289 73 66

Zondag 3 april: Fietstocht langs Antwerpse parken

FietsersbondEnkele malen per jaar plannen we een gezamenlijke activiteit met de Fietsersbond Aartselaar. En vermits het al april is en we allicht de lente voelen kriebelen, springen we samen met deze mensen een dagje de fiets op.

We vertrekken om 10 u aan het Gemeentelijk Sportcentrum, Kleistraat, Aartselaar en fietsen o.a. langs verschillende Antwerpse parken, overwegend langs het fietsknooppuntennetwerk. Zo zullen we zeker passeren langs het Nachtegalenpark, het Rivierenhof en Park Spoor Noord. Maar we komen ook op het Eilandje in Antwerpen.
De tocht bedraagt ca 45 km, maar wel verspreid over de hele dag en met enkele rustpauzes in een cafeetje.
We zijn terug in Aartselaar omstreeks 17.30 u.

Meebrengen: picknick, hopelijk overbodige regenkledij, een fluovestje.
Graag telefonisch of via mail je deelname bevestigen bij Ria Thys, 03/289 73 66 of bij Leonce Dekeyser, 03/887 61 41

Paddenoverzetactie Groenenhoek loopt ten einde

PadDe paddentrek is waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen. Op warme vochtige dagen was de trek massaal om op drogere koudere avonden volledig stil te vallen. Toch kan een vochtige avond nog een laatste inspanning waard zijn.

We doen ook mee aan een onderzoek van de Universiteit Gent. Naar aanleiding van de recente ranavirusuitbraak bij amfibieën in Nederland doen zij een onderzoek naar het voorkomen van ranavirose bij inheemse amfibieën. Dieren, waarvoor onze hulp te laat kwam, verzamelen we in een emmer ter hoogte van Groenenhoek 115, onder het paddenbord. Peter Hofman rijdt dagelijks langs en bewaart de dieren in een speciale diepvries tot zij door de Universiteit worden opgehaald.

Info: Ronny Verelst, tel. 0475/58 55 70. Meer info...

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje.

Gewone pad - Foto Ronny Verelst 

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zondag 8 mei: Natuurwandeling op het Geitenpad in Wilrijk
  • Zontag 15 mei: Zintuigenwandeling in Cleydaelhof
  • Donderdag 19 mei: Start Orchideeëncursus
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.