Natuurflits Aartselaar
5 januari 2011
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
 • Een natuurvriendelijk 2011
 • “Adopteer een berm”: Zinkvalstraat
 • Natuurgebieden in de haven van Antwerpen-Linkeroever
 • KWISPEL ! !  Een “kwis-spel” met en voor Jan en alleman!
 • Komende activiteiten

Een natuurvriendelijk 2011

Solhof - Luk SmetsWe wensen al onze leden en sympatisanten een vreugdevol 2011. Voor onze gemeente wensen we succes met natuurvriendelijke initiatieven. De aanpak in de Reukens vordert traag, maar zeker naar meer en betere natuur. We hopen op een doorbraak in het dossier Stadsrandbos. In het Cleydaelhof wachten de aangelegde wandelwegen op een officiële opening.

Natuurpunt Aartselaar is steeds bereid mee te werken aan natuurvriendelijke initiatieven. We starten het jaar door deelname aan het initiatief van de Milieuraad: "Adopteer een berm"

We nodigen je alvast uit op onze Kaas- en wijnavond op 11 februari.

Zaterdag 15 januari: “Adopteer een berm”: Zinkvalstraat

In de vuilbakVandaag starten we met een nieuw werkingsjaar om de wegbermen in de Zinkvalstraat schoon te maken. De Milieuraad coördineert de acties, die in verschillende straten van Aartselaar plaats vinden en de gemeente ondersteunt met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.
De bermen van de Zinkvalstraat worden ‘s middags dikwijls gebruikt als picknickplaats door vertegenwoordigers. Spijtig genoeg belandt lang niet alle afval in de voorziene vuilnisbakken. En voor sluikstorters is deze straat ook niet immuun.
Kom ook deze keer een handje toesteken! Je houdt immers mee je gemeente schoon en steunt je vereniging!

Afspraak: om 14 uur in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). We werken tot ca 15.30 uur. Meebrengen: werkhandschoenen en stevig schoeisel of laarzen. Achteraf genieten we ter plekke van een stevig hartverwarmertje om ook het nieuwe jaar in te drinken.

Zondag 16 januari: Natuurgebieden in de haven van Antwerpen-Linkeroever

Ganzen - Luk SmetsGids: Marnix Lefranc, 0499/23 01 91
Leiding: Ria Thys, 03/289 73 66

Op zondag 16 januari gaan we een kijkje nemen in de natuurgebieden van Linkeroever met speciale aandacht voor de vele wintervogels die er vertoeven. Tot de mogelijkheden behoren kolgans, smient, pijlstaart, brilduiker, nonnetje, grote zaagbek, smelleken, blauwe kiekendief en slechtvalk.

Klik hier voor meer info

Praktisch:

 • Verplicht om op voorhand in te schrijven bij Ria Thys. Zo kunnen kandidaat-deelnemers met vervoersproblemen zeker mee.
 • Vertrek aan het Cultureel Centrum in Aartselaar om 8.30 u
 • We rijden kostendelend met eigen wagens aan 5 eurocent/km
 • Kun je niet de hele dag mee dan kun je vroegtijdig afhaken, wel op voorhand de gids of leiding verwittigen. Dan moet je wel over eigen vervoer beschikken.
 • Kun je enkel in de namiddag aanwezig zijn? Kom dan tegen 13 u naar de kerk van Verrebroek, mits verwittigen van gids of leiding.
 • Mee te brengen: laarzen of stevige wandelschoenen, verrekijker (evt. telescoop), vogelgids en lunchpakket.
 • Terugkeer: 17.30 u aan de tramterminus op Linkeroever of om 18 u in Aartselaar.

Zaterdag 22 januari: KWISPEL ! !  Een “kwis-spel” met en voor Jan en alleman!

kwisNatuurpunt Aartselaar pakt uit met een algemene kwis voor familie- en gelegenheidsgroepen.  De titel zegt het al: het is geen bloedserieuze kwis, maar ook een "spel". Je moet zeker geen echte kwisser zijn om als winnaar uit de bus te komen. De kwis wordt geleid door onze Aartselaarse kwismaster Jan Eulaers en Marnix Lefranc zetelt mee in de jury.

Bedenk een originele groepsnaam en schrijf snel in bij Luk en Ria Smets – Thys, 03/289 73 66

Een kwisgroep bestaat uit maximum vier personen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 12 euro per ploeg en dient gestort te worden op onze rekening met vermelding van de groepsnaam.

Afspraak om 20 u in het Parochiaal Centrum, zaal Laïs, B. Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar. 
Einde omstreeks 22.30 u. Iedere ploeg gaat naar huis met een prijs!

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

 • Zondag 23 januari: Boottocht op Rupel en Dijle (volzet)
 • Weekend 5-6 februari: Vogels Voeren en beloeren: groot telweekend !
 • Woensdag 9 februari: Kids en (groot)ouders boetseren uiltjes
 • vrijdag 11 februari: Feestelijke kaas- en wijnavond met terugblik op 2010
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.