Natuurflits Aartselaar
23 juli 2010
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Kijken naar de vissen in de Schelde
  • Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB: De Reukens
  • Komende activiteiten

Vrijdag 30 juli: Kids en hun (groot)ouders kijken naar de vissen in de Schelde

fuikenVandaag nodigen we de kids uit om, samen met hun mama's, papa's, oma's of opa's, kennis te maken met de vissen in de Schelde. Het info-moment in Terhagen van Natuurpunt Rupelstreek met het bekijken van de vissen in de Rupel was een echte voltreffer en dat willen we even overdoen. In Rupelmonde is de slikplaat minder steil en minder modderig dan in Terhagen. Veel veiliger dus voor de kids als we de vissen in de fuiken bekijken. Laarzen meebrengen in een apart plastiek zakje is wel een aanrader.

Afspraak: 12u45 parking Tolhuis, einde Tolhuisstraat Schelle
Er kunnen maximaal 25 deelnemers mee.
Deelnemen: leden Natuurpunt: gratis - niet-leden: 2 euro - kids niet-leden: 1 euro
Vooraf inschrijven bij: Erik: 03/887.13.72

Fuiken in de Schelde (foto: Erik)  

Zaterdag 31 juli: Vlinderwandeling in het domeinbos van ANB: De Reukens

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel atalanta - Toon Verbruggensoorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt sinds 2007 elk jaar een landelijke tuinvlindertelling. Ook in 2010 wordt er weer geteld.
Door de vlinders in je tuin te tellen, kan ook jij meten hoe het met de natuur in je omgeving is gesteld. Meedoen is eenvoudig: je kan op de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be het grootste aantal doorgeven dat je van elke soort in je tuin waarnam. Ook als er weinig of geen vlinders vliegen mag je dit melden.

Maar wij gaan vandaag ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben.  En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.

Afspraak om 14 u aan het Reukenspad (Langlaarsteenweg). Einde van de wandeling is voorzien omstreeks 16 u. Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. 
Info bij Gert Verschueren,  tel. 03 /887 10 28

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):

  • Zondag 8 augustus: Een dagje Vlaamse Ardennen inschrijven!
  • Woensdag 11 augustus: Bezoek aan het Vogelopvangcentrum in Malderen inschrijven!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.