Natuurflits Aartselaar
15 maart 2010
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Opruimen van wegberm in de Zinkvalstraat
  • Paddenraapactie Groenenhoek
  • Komende activiteiten

Zondag 21 maart: Opruimen van wegberm in de Zinkvalstraat

In de vuilbakDe Milieuraad van Aartselaar nam een prachtig  initiatief. Om onze wegbermen wat netter te houden nodigt zij verenigingen uit om een jaar lang een berm te adopteren, dit houdt dus in “proper houden”. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een flinke financiële stimulans voor de bereidwillige verenigingen.
Zulke oproep valt bij Natuurpunt niet in dovemansoren. Wij schreven prompt in op dit initiatief en adopteerden de Zinkvalberm, dit is de straat die tegenover het Cleydaelkasteel door de bossen slingert. Deze wordt ’s middags dikwijls gebruikt als picknickplaats door vertegenwoordigers. Spijtig genoeg belandt lang niet alle afval in de voorziene vuilnisbakken. En voor sluikstorters is deze straat ook niet immuun.

Op zondag 21 maart gaan we voor de tweede keer aan de slag. Kom zeker een handje toesteken! Wij zorgen voor handschoenen, fluovestjes en vuilniszakken. Maar ook voor een gratis jeneverke voor alle medewerkers. De gemeente komt de gevulde zakken ophalen.

Afspraak: om 14 uur in de Zinkvalstraat (tegenover kasteel Cleydael). Stevig schoeisel of laarzen aan te raden. Kom zeker helpen. Je houdt mee je gemeente schoon en steunt je vereniging!

Info: Johan Herreman, 03/ 887.27.98

Meer info en foto's van de actie in januari.

Paddenraapactie Groenenhoek

amplexusDe blijvende koude heeft de paddentrek lang tegen gehouden. De diertjes hebben immers vochtig en zacht weer nodig. Een temperatuur rond 7°C is wel nodig. Men verwacht zachter weer in de volgende dagen. De trek zou dan massaal op gang kunnen komen en in enkele dagen voorbij zijn.

Kom helpen bij het vallen van de schemering. Zet je op onze beurtrol. Meer info.

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje.
Wil je hieraan meewerken of wil je meer info, neem dan contact op met Ronny Verelst, 0475/58 55 70

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zondag 18 april: Bezoek aan de interactieve expo "Naftofni" in het Pime Inschrijven!
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.