Natuurflits Aartselaar
7 februari 2010
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Gezellige ledenavond met impressionante diareeks Bhutan
  • Paddenraapactie Groenenhoek
  • Komende activiteiten

Vrijdag 12 februari: Gezellige ledenavond met impressionante diareeks Bhutan

Dochu LaOp 12 februari houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. Dank zij de moderne technieken maken we er een mooie voorstelling van. Het jaaroverzicht 2009 zal u gepresenteerd worden in de vorm van een becommentarieerde (computer)diashow. In 2009  zijn we verder gegroeid en kenden we een spectaculaire ledengroei, maar we hadden ook gezellige en leerrijke cursussen en uitstappen.

Na een korte receptie zal Hilde Janssens u vergasten op een prachtige diareeks over Bhutan. Bhutan, een koninkrijk in Azië dat doordrongen is van goden, demonen en mysteries. Eeuwenoude boeddhistische tempels zijn gebouwd op goed overwogen plaatsen. Bhutanen brengen zeer vroom vele offers en leven in eenheid met de natuur. 60% van het land is "beschermd bos".
We vliegen even mee naar Azië en beleven de intense schoonheid…

Praktisch: 20 u in de bovenzaal van het Parochiaal Centrum, Baron Van Ertbornstraat 7, Aartselaar. Inkom en drankje gratis.

Paddenraapactie Groenenhoek

amplexusIn februari en maart organiseren we raapacties van overtrekkende padden, kikkers en salamanders in de Groenenhoek. We helpen deze dieren bij het vallen van de schemering. Tot ongeveer einde februari is dit reeds van ca 18 à 18.30 u tot 20 à 20.30 u. In maart – als het al iets langer licht blijft - spreken we af rond 19 u en wandelen meermaals op en neer tot ca 21 u. Alle hulp hierbij is dan welkom ! Meer info.

Meebrengen: een zaklamp en indien mogelijk een fluorescerend vestje of een fluobandje.
Wil je hieraan meewerken of wil je meer info, neem dan contact op met Ronny Verelst, 0475/58 55 70

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zondag 28 februari: Winterwandeling in de Hobokense Polder
  • Zondag 7 maart: Daguitstap naar het Land van Waas (inschrijven!)
  • April: Cursus natuurfotografie (inschrijven!)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.