Natuurflits Aartselaar
14 januari 2010
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Opruimen van wegberm in de Zinkvalstraat uitgesteld wegens sneeuw
  • Canada…een fotoreisverslag
  • Boottocht op de Schelde
  • Komende activiteiten

Zondag 17 januari: Opruimen van wegberm in de Zinkvalstraat uitgesteld

In de vuilbakDe opruiming van zwerfvuil in het Zinkval is wegens de weeromstandigheden uitgesteld.
Een nieuwe datum wordt nog meegedeeld.

Meer info over het opzet van deze actie

Vrijdag 22 januari: Canada…een fotoreisverslag

Luk SmetsImponerende natuurbeelden ...

Johan en Anny Herreman bezochten in 2008 West-Canada. Luk en Ria Smets-Thys in de zomer van 2009. In een avondvullende becommentarieerde diareeks nemen zij u mee naar dit prachtige deel van het immens grote Canada.
Maak kennis met één van de beroemdste natuurwegen ter wereld, waarbij u ogen tekort komt om al dit moois in u te laten opnemen nl. de Icefields Parkway in de Rocky Mountains met gletsjers en helblauwe meren. Maar kom ook genieten van de beelden van de regenwouden aan de kusten van de Grote of Stille Oceaan, van fauna en flora, maar ook van steden als het typisch Engelse Victoria, het hypermoderne Vancouver en het olierijke Calgary.

Afspraak: om 20 u in de bovenzaal (zaal Laïs) van het Parochiaal Centrum, B. Van Ertbornstraat 7 te Aartselaar.
Einde voorzien omstreeks 22.30 u.
Inkomprijs: 2 euro. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Aartselaar.
Info bij Ria Thys, 03/289 73 66

Zaterdag 30 januari: Boottocht op de Schelde

Jan PlezierEen winterse boottocht op de Schelde. Vorig jaar bracht de Jan Plezier 4 ons via de Rupel helemaal naar het Zennegat. Onderweg konden we genieten van de natuurpracht van de rivier die tijdens de winter bezwommen wordt door duizenden watervogels. Nu varen we met de grotere boot, de Jan Plezier 2 heen en weer op de Schelde. Eerst met laag water richting Baasrode en dan terug met opgaand getij richting Schelle.

Het stukje Schelde dat we bevaren wordt door velen beschouwd als het mooiste stuk rivier van West-Europa. De brede slikplaten en de metershoge schorren glijden aan ons voor voorbij. Onderweg varen we voorbij pittoreske dorpen, zoals het mooie Rupelmonde. De nieuwe Scheldebrug onderdoor langs de nieuwe skyline van Temse om dan via Mariekerke en Sint-Amands Baasrode te bereiken.

Op de Jan Plezier 2 kunnen 150 passagiers mee. Wacht echter niet langer om in te schrijven. Deze boottocht is immers een samenwerking tussen de Natuurpuntafdelingen Aartselaar, Hobokense Polder, Klein-Brabant en Rupelstreek.

Onze gids aan boord is Erika Van den Bergh. Zij is medewerkster van het INBO en heeft de rivier reeds lang in haar hart gesloten.

Afspraak: 10u15 (stipt) veersteiger Schelle, einde Tolhuisstraat Schelle. Terug in Schelle: omstreeks 15u30

Meebrengen: winddichte en warme kledij, verrekijker, telescoop, fototoestel, picknick, drank is te koop op de boot, alsook soep.

Inschrijven kan tot 23 januari door een storting van 12 euro (volw.) of 8 euro (-16 jarigen) op rekening 001-3598649-25 van Natuurpunt Rupelstreek, met vermelding: Boottocht Schelde, het aantal personen en je telefoonnummer of emailadres.

Info: Luk Smets 03/289.73.66

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Wo 27 januari: Kids en hun grootouders op bezoek in het vogelasiel in Malderen (volzet)
  • Za 30 januari: Boottocht op de Schelde (inschrijven!)
  • Vrijdag 12 februari: Gezellige ledenavond met impressionante diareeks Bhutan
  • April: Cursus natuurfotografie (inschrijven!)
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.