Natuurflits Aartselaar
10 november 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Natuurvierdaagse aan de Opaalkust
  • Te koop: Natuur.kalender 2010

Natuurvierdaagse aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk

Donderdag 3 t.e.m. zondag 6 juni 2010
Gids: Marnix Lefranc
Leiding: Luk en Ria Smets-Thys

Er zijn weinig plaatsen waar op een relatief kleine oppervlakte zo’n verscheidenheid aan biotopen wordt aangetroffen.

krijtkustIn de eerste plaats is er de kustzone die in Ambleteuse deels uit rotsen en deels uit zand bestaat, zodat we hier deze twee kusttypes met bijhorende zee-organismen zullen ontdekken.

De duinen in Ambleteuse vormen een wereld op zich. Er slingert een wandelpad door dat ons door alle denkbare duinbiotopen zal voeren. In diepe duinpannen vinden we zelfs complete bosvegetaties terug, terwijl alle stadia van duinvorming, verstuiving en zandbinding aanwezig zijn.

Een ander bijzonder aspect van Ambleteuse is de aanwezigheid van een estuarium. De Slack, een klein riviertje, meandert door de baai naar zee en zorgt er voor een constante aanvoer van zoetwater.

Kortom een rijk gevuld programma om de geïnteresseerde natuurliefhebber te doen watertanden! Een uitgebreidere beschrijving van de biotopen, die we gaan bezoeken, vind je op onze website.

Praktisch:
We rijden met minibusjes en overnachten driemaal in hotel Des Argousiers in Ambleteuse op basis van volpension en in tweepersoonskamers. De bijdrage in de onkosten zal ongeveer 260 euro per persoon bedragen.

Inschrijving door storten van een voorschot van 85 euro p/p en dit voor 30 november op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding “Opaalkust” en aantal personen.
Opgelet: Dit weekend is in de eerste plaats bedoeld voor de leden van de afdelingen Aartselaar, Hobokense Polder en Rupelstreek. Geïnteresseerde leden van andere afdelingen kunnen tussen 1 december en 15 december informeren bij de leiding of er nog plaats is. Schrijf dus zo snel mogelijk in.

Meer praktische info op onze website en bij Luk en Ria Smets-Thys, 03/289 73 66

Te koop: Natuur.kalender 2010

Natuur.kalender 2010

De nieuwe Natuur.kalender 2010 is uit. Elke maand een prachtig natuurbeeld. Door aankoop steun je onze afdeling. Je kan hem al eens doorbladeren op onze website.

Geïnteresseerd?
Bel of mail even naar Luk Smets (03/289.73.66)
of stort 7,5 euro op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar. Binnen onze gemeente wordt de kalender gratis thuisbezorgd.

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.