Natuurflits Aartselaar
20 oktober 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Bustocht vallei van de Lomme
  • Behaag..Natuurlijk
  • Te koop: Natuur.kalender 2010
  • Komende activiteiten

Zaterdag 7 november: Bustocht vallei van de Lomme

LommeWe plannen een bezoek aan de vallei van de Lomme in de buurt van Saint-Hubert. Tijdens de wandelingen volgen we de loop van het riviertje de Lomme. Onderweg hopen we een glimp op te vangen van een waterspreeuw. Waterspreeuwen zijn best wel merkwaardige vogels, die erin slagen om lopend onder water insecten op te pikken.

Afspraak: 8u kerk H.Hart, Antwerpsestraat Boom
Je kan ook opstappen om 7u45 ter hoogte van de bushalte aan restaurant Colmar aan de A12 in Aartselaar.

Inschrijven: door een storting van 17 euro (volw.) of 10 euro (-16 jarigen) op rekening 001-3598649-25 van Natuurpunt Rupelstreek, Niel, met vermelding: Bustocht Ardennen, het aantal personen, je telefoonnummer en emailadres.

Info: Erik De Keersmaecker tel: 03/887.13.72 of erik.dk@skynet.be

Behaag..Natuurlijk

Behaag..natuurlijkZoals elk jaar organiseert Natuurpunt in samenwerking met de gemeente ook dit jaar een haagplantactie. Aan zeer voordelige prijzen kunnen tot einde oktober streekeigen haagpakketten besteld worden. Daarnaast worden knotwilgpoten en drie klimplanten aangeboden. De bomen van het jaar zijn de notenboom en de kweepeer.
 
Infobrochures en bestelformulieren zijn verkrijgbaar op de milieudienst (gemeentehuis) en in de bibliotheek. In het Gemeentelijk Infoblad van september kan je eveneens meer info vinden. Of surf even naar www.natuurpunt.be/behaag
 
Bestellingen dien je te plaatsen op de milieudienst van de gemeente, waar je ook de betaling doet.
 
Afhalen gebeurt op zaterdag 28 november in het Gemeentemagazijn, L. Gilliotlaan, 6. Natuurpunt Aartselaar zal ook met een infostand aanwezig zijn op deze bedelingsdag.
 

Te koop: Natuur.kalender 2010

Natuur.kalender 2010De nieuwe Natuur.kalender 2010 is uit. Elke maand een prachtig natuurbeeld. Door aankoop steun je onze afdeling. Je kan hem al eens doorbladeren op onze website.

Geïnteresseerd?
Bel of mail even naar Luk Smets (03/289.73.66)
of stort 7,5 euro op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar. Binnen onze gemeente wordt de kalender gratis thuisbezorgd.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Wo 18 november: Kids bezoeken kinderboerderij Barelhoeve
  • Za 28 november: Behaag..Natuurlijk
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.