Natuurflits Aartselaar
6 juli 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Daguitstap naar De Averegten in Heist-op-den-Berg
  • Komende activiteiten

Zo 12 juli: Daguitstap naar De Averegten in Heist-op-den-Berg

We brengen een bezoek aan het ‘wandelbos’ De Averegten.
Het provinciaal domein De Averegten in Heist-op-den- Berg is een gevarieerd groendomein met waardevolle hooigraslanden, een aangenaam wandelbos en een actieve bioboerderij. Meer info over het gebied op www.averegten.be
Vorig jaar konden we - onrechtstreeks - kennismaken met dit domein tijdens de workshop “hagen en houtkanten” in Aartselaar. De lesgever - Frederik Nijmann - beheert de bioboerderij in De Averegten en legde zich daar o.a. toe op de oude techniek van ‘legheggen’.

Praktisch:
Vertrek om 9 u op de parking van het CC, della Faillelaan Aartselaar (kostendelend samenrijden)
In de voormiddag bezoeken we de bioboerderij in De Averegten en worden rondgeleid door Frederik Nijmann (met bijzondere aandacht voor de legheggen)
We maken ook een korte wandeling door het bos met uitleg over het Provinciaal domein De Averegten door boswachter Herman Goossens
Na de picknick in de cafetaria “Het boshuis” (picknick eventueel zelf meebrengen; drank en snacks beschikbaar in het cafetaria) maken we nog een wandeling met uitleg over het uitgebreid bosbeheerplan.
Terugkomst in Aartselaar omstreeks 17 u.
Inschrijven is verplicht bij Saskia Mercelis - 0475/75 44 05
Er kunnen maximum 30 personen mee.
Deelnameprijs: 1 euro per persoon, te betalen bij vertrek aan Saskia Mercelis.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zo 2 augustus: Vlindertelling in het domeinbos van ANB, De Reukens
  • Wo 2 september: Zijn kids en (groot)ouders bang van een spin?
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.