Natuurflits Aartselaar
18 juni 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Fietstocht: Op zoek naar zwaluwen in Aartselaar
  • Komende activiteiten

Zaterdag 20 juni: Fietstocht: Op zoek naar zwaluwen in Aartselaar

Jaarlijks inventariseren we het zwaluwbestand in onze gemeente. Zo leren we de evolutie van het zwaluwenbroedbestand kennen. Ons onderzoek richt zich vooral op het voorkomen van de boeren- en de gierzwaluw. Het nieuwe subsidiereglement van Aartselaar wil het behoud van zwaluwnesten stimuleren door een geldelijke beloning bij broedgevallen.
Vandaag maken we een fietstoer doorheen Aartselaar. Luk Smets is onze gids van dienst. We brengen zeker een bezoek aan de boerderijen van Groenenhoek, Zinkval, De Reukens en de Kleistraat.
Afspraak om 14 u aan de kerk St-Leonardus op het Laar. We sluiten daar ook af rond 17 u.
Meebrengen: fiets, regenkledij (indien nodig). Wij zorgen voor tellijsten en een spiegel op steel om in de nesten te kunnen kijken.
Deelnamegeld: 1 euro per persoon, een drankje inbegrepen.
Info bij Luk Smets, 03/289 73 66

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zo 28 juni: Planteninventarisatie in de Reukens
  • Wo 1 juli: Kids op bezoek op de boerderij
  • Zo 12 juli: Daguitstap naar de Averegten
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.