Natuurflits Aartselaar
16 mei 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
 • Meimaand: vogelzang
 • Dag van het Park --> Solhof, Aartselaar
 • Komende activiteiten

Meimaand: vogelzang

De meimaand is gekend als vogelmaand bij uitstek. Op 23 mei geven 2 buurafdelingen je de kans om vollop te genieten van de vogelzang.

 • In de Hobokense Polder kan je op een vroegochtendwandeling de vogels horen ontwaken en hun eerste liedjes zingen. Nadien wordt je een volwaardig ontbijt aangeboden.
  Praktisch: afspraak om 6 u aan het station van Hoboken Polder. Einde ontbijt voorzien omstreeks 10 u.
  Meebrengen: laarzen, verrekijker, vogelgids
  Gidsen: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 en Wim Mertens, 03/216 93 62
  Inschrijven voor het ontbijt is noodzakelijk door een telefoontje naar Danny! Je betaalt 4 euro per persoon en 2 euro voor kinderen tussen 4 en 14 jaar. Stort je deelnamebedrag op rek. 979-6399607-37 van Natuurpunt Hobokense Polder met als mededeling "ontbijt Hobokense Polder" en het aantal personen.
   
 • 's Avonds is de Walenhoek het decor voor de wonderbaarlijk mooie zang van de nachtegaal.
  Afspraak: 20u bezoekerscentrum de Paardenstal, Boomsestraat 221 Niel-Hellegat
  Info: Carine Wils: 03/888.30.74 en Frank Van der Velde: 03/888.39.44

Zondag 31 mei: Dag van het Park --> Solhof, Aartselaar

Thema: Liefde in het park !!!

Natuurpunt Aartselaar biedt u een stevig aanbod.
Het begrip ‘Liefde’ is als een waaier die je kan inkleuren met eigen dromen, eigen gevoelens, eigen keuzes, eigen indrukken, want liefde beleeft eenieder van ons anders. In 2009 staat de sociale functie van het park in de kijker. In het gemeentelijk Park Solhof in Aartselaar worden de bezoekers vergast op een liefdevol bezoek aan het park.
Kom op 31 mei zeker proeven van de ‘Liefde’ in het Solhofpark.
Als Natuurpunt Aartselaar nemen we heel actief deel aan deze parkdag. Het volledige programma vind je in de gemeentelijke kanalen, maar met ons Natuurpuntaanbod kunnen we u al wel warm maken voor een “liefdevolle” dag.

 • Gezinnen met kinderen tot 8 jaar kunnen deelnemen aan een 1,5 u durende “trouwpartij” van een eendenkoppel. Kindjes van 4 tot en met 8 jaar bereiden hun bezoek aan het trouwfeest voor: we leren het eendenkoppel beter kennen, we dansen de eendendans, zingen als de eenden … en eten als de eenden.
  Afspraak: keuze uit voormiddag- of namiddag wandeling:
  1. 10.30 u op het centrale grasplein achter het kasteel
  2. 14 u op het centrale grasplein achter het kasteel

Bruidsmeisjes: Hilde Janssens en Ria Thys
Inschrijven voor het “trouwfeest” is noodzakelijk. Er kunnen zowel in de voor- als in de namiddag maximum 30 kindjes deelnemen. Inschrijven kan telefonisch of via mail bij Ria Thys, 03/289 73 66of bij Hilde Janssens, 03/887 36 45

 • De volwassenen (maar ook kinderen vanaf 9 jaar) kunnen in de namiddag op stap voor een leerzame, maar ook leuke wandeling, waarbij het verhaal van de “bloemetjes en de bijtjes” en het “seksleven van de dieren” uit de doeken wordt gedaan.
  Afspraak om 14 u op het centrale grasplein achter het kasteel.
  Gidsen: Hugo Blockx en Luk Smets

Daarnaast verlenen verschillende andere partners hun medewerking. Je kan het volledige programma lezen op de website van de gemeente Aartselaar of in de folder.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
 • Zo 7 juni: Ochtendwandeling in het Cleydaelhof
 • Za 13 juni: Uitstap naar natuurgebied Lovenhoek
 • Za 20 juni: Fietstocht op zoek naar zwaluwen in Aartselaar
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog ge├»nteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.