Natuurflits Aartselaar
9 april 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Planteninventarisatie in de Reukens
  • Zet de wereld op je bord
  • Komende activiteiten

Zondag 26 april: Planteninventarisatie in de Reukens

Met de aankoop van verschillende hectaren van De Reukens hebben ANB (Agentschap voor Natuur en Bos) en de gemeente Aartselaar voor een prachtig en te ontginnen terrein gezorgd.
In samenspraak met de beide eigenaars van het gebied heeft Natuurpunt Aartselaar zich geëngageerd om mee te werken bij het ontwikkelen van een beheersplan. Als eerste stap zullen wij een inventaris maken van de planten die momenteel groeien in een welbepaald deel van de Reukens, palend aan de Wullebeek. Het is de bedoeling om later een doorgedreven inventaris op te maken en een aantal plantensoorten permanent te monitoren…

Wie ons bij deze eerste stap wil helpen, is welkom, voorkennis is niet vereist…
Samenkomst: 14u Reukenspad, Langlaarsteenweg
Meebrengen: aangepast schoeisel (laarzen), determinatieboek(en), vergrootglas, verrekijker
Duur: ongeveer 2 uur
Meer info: Ronny Verelst 0475/58 55 70

Maandag 27 april: Zet de wereld op je bord

Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan, maar natuurbehoud, eerlijke wereldhandel en ‘duurzame’ ontwikkelingssamenwerking zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurpunt en Oxfam Wereldwinkels werkten daarom samen “Zet de wereld op je bord” uit.

Aan de hand van drie concrete verhalen over evenveel wereldwinkelproducten behandelen we het thema ‘duurzame ontwikkeling’. Duurzame ontwikkeling heeft namelijk zowel een sociaal, economisch als ecologisch aspect.

Natuurpunt Aartselaar en Wereldwinkel Aartselaar nemen je mee op een wereldreis van de Kempen tot de Amazone en brengen vol overgave verhalen over mensen, milieu en natuur. Dit unieke recept wordt gekruid met een flinke scheut optimisme en een snuifje zelfkritiek. Waar het hart van vol is, loopt de mond van over en dat zal je geweten hebben.

Op deze avond ga je ook kunnen proeven van een aantal bereide Wereldwinkelproducten. Kortom, een leerzame, maar ook een visueel aantrekkelijke en bovendien een lekkere avond.

Dus, kom zeker af. Maar geef eerst een seintje aan Kris Beyens, 03/887 35 21  -  beyens.kris@telenet.be of bij
Ria Thys, 03/289 73 66  -  ria.thys@telenet.be
Dan hebben wij er zicht op welke hoeveelheden we best klaarmaken voor jullie.
De deelnameprijs is 2 euro. Ter plaatse af te rekenen.
Afspraak op maandag 27 april om 20 u in de Bejaardenchalet, della Faillelaan (tegenover Cultureel Centrum). Einde voorzien om 22 u.

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Wo 6 mei: kids op bezoek bij de kruidenvrouw
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.