Natuurflits Aartselaar
26 maart 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Nacht van de Duisternis
  • Nachtelijk leven in Reet
  • Komende activiteiten

Doof het licht tijdens de Nacht van de Duisternis

De moderne maatschappij kan niet zonder een degelijke verlichting. Veel licht gaat echter verloren en komt niet terecht waar het moet terechtkomen: een groot deel van het licht sturen we gewoon de ruimte in, in slaapkamers, op grasperken …

Tijdens de Nacht van de Duisternis op zaterdag 28 maart doven gemeenten voor één nacht een deel van de openbare verlichting. In Aartselaar wordt de verlichting van het gemeentehuis en de St.-Leonarduskerk uitgeschakeld van 27 t/m 30 maart. Het gemeentebestuur roept de inwoners van Aartselaar op dit voorbeeld te volgen en op 28 maart tussen 20.30 en 21.30 uur ook de verlichting te doven. Het gemeentebestuur stelt hiervoor gratis kaarjes ter beschikking op de openbare markt van vrijdag 27 maart van 9.30 tot 11.00 uur, tot uitputting van de voorraad.

Op die manier wil de Nacht van de Duisternis iedereen bewust maken van de problematiek van lichthinder en lichtvervuiling. De Nacht van de Duisternis is een campagne van Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Werkgroep Lichthinder van de Vereniging Voor Sterrenkunde (VVS), in samenwerking met lokale besturen, intercommunales en Unizo. Dankzij de WWF-campagne Earth Hour krijgt dit ook een wereldwijde uitstraling.

Doof jij ook je lichten tussen 20u30 en 21u30 ?

Zaterdag 4 april: Nachtelijk leven in Reet

Uilen en vleermuizen hebben steeds tot de verbeelding van mensen gesproken. Ze hebben dan ook iets mysterieus over zich. Tijdens de Nacht van de Duisternis stellen we alle Europese uilensoorten en ook enkele vleermuizensoorten voor die in onze omgeving voorkomen. Daarna maken we een wandeling door het boerenland van Reet, waar we op zoek gaan naar steenuiltjes.
Begin april kunnen de avonden soms nog behoorlijk fris zijn, warme kledij en een paar stevige stapschoenen zijn dan ook een aanrader.  
Afspraak: 19u oud gemeentehuis, Laarstraat 21 Reet
Meebrengen: Warme kledij, stapschoenen
Einde: omstreeks 22u30
Meer info: Erik De Keersmaecker 03/887.13.72

Steenuil foto: Hugo Willocx

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Vr 10 april: kids gaan op zoek naar steenuiljes
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.