Natuurflits Aartselaar
14 maart 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.
In deze flits:
  • Kids en (groot)ouders ontdekken de lente in het Cleydaelbos
  • Knobbelzwanen in ’t Steencaycken
  • Komende activiteiten

Woensdag 18 maart: Kids en (groot)ouders ontdekken de lente in het Cleydaelbos

Recht tegenover het imposante Cleydaelkasteel, netjes op de grens tussen Aartselaar, Hemiksem en Schelle, gaan we op ontdekking in het mysterieuze Cleydaelbos. Vandaag mogen we immers, met toestemming van de boswachter op zoek gaan naar de lente in het bos.
De eerste voorjaarsbloeiers steken de koppen op tussen het gras. De knoppen op de bomen staan klaar om open te barsten en nieuwe bladeren te vormen. Ga je mee op ontdekking?
Afspraak: 13u45 Zinkvalstraat Aartselaar (recht tegenover het kasteel Cleydael)
Vergeet vooral niet om laarzen of zeer goede wandelschoenen mee te brengen
Meld vooraf je deelname even aan Ilse: 03/887.51.69
Einde: omstreeks 16u

Foto: Marcel Viaene

Knobbelzwanen in ’t Steencaycken

Tot 30 maart loopt er in ’t Steencaycken aan de Hoek in Boom een schitterende fototentoonstelling over knobbelzwanen op de Rupel. Tot voor enkele jaren pleisterden er grote groepen knobbelzwanen voor de kaai in Boom. De reden dat ze er de laatste winters niet meer waren is onduidelijk, maar we vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat er niet meer gevoederd werd van op de kaai.
Op dinsdag is ’t Steencaycken gesloten.

 

 

Foto: Luk Smets

Komende activiteiten

Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website):
  • Zondag 15 maart: Educatieve boottocht met de Milieuboot
Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.