Natuurflits Aartselaar
27 januari 2009
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Zaterdag 31 januari: Gezellige ledenavond met natuurfilm "Earth"
 
De afdeling is de spil van het verenigingsleven van Natuurpunt. Daar gebeuren de natuurbeheerswerken, de natuurstudie-activiteiten, cursussen en uitstappen. Een afdeling als Natuurpunt Aartselaar wordt gevormd door mensen zoals jij en ik, die zich betrokken voelen met hun omgeving en aan hun kinderen en kleinkinderen een boeiende leefomgeving willen doorgeven.
Op 31 januari houden we onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. Dank zij moderne technieken maken we er een mooie voorstelling van. Het jaaroverzicht 2008 zal u gepresenteerd worden in de vorm van een becommentarieerde (computer)diashow. 2008 was ons eerste werkingsjaar als zelfstandige afdeling, een jaar van vernieuwing en spectaculaire ledengroei, maar ook met gezellige en leerrijke cursussen en uitstappen.
Na een korte receptie vertonen we de vrij nieuwe klimaatfilm EARTH. De film bevat prachtige natuurbeelden en brengt de bedreigingen van de klimaatverandering op een ongeŽvenaarde manier in beeld. De film duurt ca 95 minuten.
Praktisch: 20 u in de bovenzaal van het Parochiaal Centrum, Baron Van Ertbornstraat 7 Aartselaar.
Inkom en drankje gratis.
Info: Luk Smets (03 289 73 66)

 
Dinsdag 3 februari: Infoavond Zwaluwen
 
Bij onze inventarisaties moeten we vaststellen dat de zwaluwenpopulatie in Aartselaar het niet zo goed doet en stilaan achteruit gaat. De meeste zwaluwen huisvesten in oude stallen. Modernere stallen bieden veelal minder nestgelegenheid. Nochtans zouden kleine ingrepen in zoals een steunplankje of een kustnest deze stallen geschikt maken.
Ook het gemeentebestuur is gevoelig voor deze problematiek. Op ons voorstel werd een subsidiereglement goedgekeurd, waardoor eigenaars een financiŽle steun krijgen als ze zwaluwkolonies kunnen behouden of uitbreiden. De inhoud van dit reglement vind je elders in dit nummer.
Deze infoavond organiseren we samen met de Landelijke Gilde
Koen Leysen, lesgever van Natuurpunt Educatie, legt uit wat het belang is van zwaluwen voor land- en tuinbouw en wat we kunnen doen om de populaties te beschermen. Ook wordt het subsidiereglement uitgelegd en welke stappen er nodig zijn om de steun aan te vragen.
 
Praktisch: deze avond vindt plaats in tuinbouwbedrijf "De Logenhaghe", Leugstraat 82, Aartselaar om 20.30 u. Deelname is gratis. Einde omstreeks 22.30 u.
Info: Luk Smets (03 289 73 66)
 
Ledengroei: + 36 %

 
Rond Nieuwjaar hebben we ons 300e lid mogen verwelkomen. Toen Natuurpunt Aartselaar als zelfstandige afdeling startte, waren er 220 Aartselaarse gezinnen lid van Natuurpunt. We kennen sindsdien dus een stijging van 36 %. Daarmee is Natuurpunt Aartselaar de afdeling met de grootste ledengroei in onze provincie.
Op de tweede plaats staat trouwens Natuurpunt Rupelstreek, waar we nauw mee samenwerken. Een betere aanmoediging om de ingeslagen weg verder te zetten, kunnen we ons moeilijk indenken.
Ben jij nog geen lid, klik dan hier voor meer info.
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website of op deze van Natuurpunt Rupelstreek):
  • Dinsdag 10 februari: Start vierdelige uilencursus 
  • Woensdag 11 februari: Bezoek aan de kinderboerderij te Wilrijk
  • Zondag 15 maart: Educatieve boottocht met de Milieuboot

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geÔnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.