Natuurflits Aartselaar
28 november 2008
www.natuuraartselaar.be
Is deze mail niet goed weergegeven of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

   
In deze flits:
Zondag 7 december: Daguitstap naar de Kuifeend en het Markiezaat

 
Aalscholver - foto Ward Van Hoyweghen 

Vandaag bezoeken we in de voormiddag het natuurgebied De Kuifeend midden in de Antwerpse haven, maar desondanks een pareltje op ornithologisch vlak. Conservator Ludo Benoy is onze welbespraakte gids.
 
Rond half twaalf rijden we verder naar Bergen op Zoom, waar we in de namiddag in de omgeving van het Markiezaatmeer zullen vertoeven. We picknicken in het Bezoekerscentrum van de Kraaijenberg. Verse soep, koffie, thee of chocolademelk zal kunnen aangeschaft worden.
 
Na de picknick wandelen we een kleine kilometer door een weidegebied met IJslandse paarden en langs een wilgen- en berkenbosje voorbij een prachtige rietkraag. Vanuit de vogelkijkhut de Hildernisse hebben we een mooi uitzicht van 180 graden op het Markiezaatmeer en de Grote Kwelplas. Hopelijk is koning winter al gearriveerd en kunnen we veel vrienden uit het noorden bewonderen. Daarna maken we een rustige landschapswandeling van een 8 km door een stukje Brabantse Wal en het domein Mattenburgh. 
 
Afspraak (met eigen wagens): 8u30 parking Cultureel Centrum, della Faillelaan Aartselaar 
Carpoolen: kostendelend samenrijden op basis 5 eurocent/km voor de passagiers 
Meebrengen: verrekijker, picknick, eventueel telescoop, vogelgids, stevige wandelschoenen en warme kledij. 
Terug in Aartselaar: omstreeks 18u30 
Info en verplicht inschrijven uiterlijk 4 december: Ria Thys 03/289.73.66
Meer info op onze website
 

De Natuur.winkel is verhuisd naar Mechelen

De Natuur.winkel is verhuisd uit Turnhout. Op zaterdag 15 november opende de nieuwe winkel zijn deuren in Mechelen, Stationstraat 40, tel. 015/43 16 88.
Openingsuren: woensdag en vrijdag: 13u30-17u30; zaterdag: 10u-17u30; 
andere dagen na afspraak.
Uiteraard kan je nog steeds via de website winkelen of alvast een virtuele wandeling maken in de winkel. Klik op de figuur.

Ideaal nieuwjaarsgeschenk: Natuur.kalender !

 
Traditiegetrouw vind je 13 schitterende foto’s, waarin bekende natuurfotografen het Vlaams natuurschoon op een prachtige manier presenteren.
 
Uitzicht: 13 recto-verso bladen (cover en 12 maanden). Op de rectozijde wordt telkens een foto afgedrukt, de versozijde bestaat uit de kalendergegevens. De bladen zijn aan elkaar gehecht met een ringsysteem, er is één ophanggaatje voorzien. Het gesloten formaat is 33,5 cm x 23 cm, het open formaat is 33,5 cm x 46 cm.
 
De verkoopprijs van de kalenders bedraagt 7,50 euro. Hiermee steunt u het natuurbehoud in onze regio. 
Te bestellen door betaling van het juiste bedrag op rekening 979-9767548-41 van Natuurpunt Aartselaar met vermelding “natuurkalender”. Gratis levering binnen onze gemeente.
 

Komende activiteiten
 
Noteer reeds in je agenda (meer info op onze website of op deze van Natuurpunt Rupelstreek):
  • Zaterdag 13 december: Knotwilgen knotten te Schelle
  • Zondag 14 december: Bezoek aan de Belgica-tentoonstelling in Boom
  • Woensdag 17 december: Kids kijken naar watervogels langs de Rupel 

Kijk ook eens naar de foto's van onze voorbije activiteiten
 

 

 
Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van het wel en wee van de Aartselaarse natuur. Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Natuurflits Aartselaar zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn, zenden een mail naar  flits@natuuraartselaar.be met vermelding van naam en adres en  "ja, Natuurflits Aartselaar".
Wil je lid worden van Natuurpunt Aartselaar ? Klik hier.
Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@natuuraartselaar.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.